Νέα Τούμπα – Η εταιρεία που θα σχεδιάσει το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο – Οι κριτικές

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15457)

Το Μαρόκο έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά του να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, απομακρύνοντάς τον από την Ισπανία. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Πορτογαλία, ωστόσο το Μαρόκο σχεδιάζει να διεξάγει τον μεγάλο αγώνα στο νέο γήπεδο «Grand Stade Hassan II», το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με χωρητικότητα 115.000 θεατών.

maroko-stadium-2.jpg

Βρίσκεται περίπου 24 μίλια βόρεια της Καζαμπλάνκα, στη μέση της ερήμου, και θα δαπανηθούν για την κατασκευή του περίπου 520 εκατομμύρια δολάρια!

Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο τελικός θα γίνει είτε στο νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είτε στο νέο «Καμπ Νόου», το Μαρόκο έχει, ήδη, καταθέσει φάκελο για το σούπερ στάδιο, για να πείσει τη FIFA.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα σχέδια έχουν εκπονηθεί από την εταιρεία Populous, που θα είναι ο αρχιτέκτονας του σχήματος για τη Νέα Τούμπα.

Γύρω από το «Grand Stade Hassan II» όλα θα χτισμένα από την αρχή με μοντέρνο… λουκ. Κάποιες από τις καινοτομίες, είναι ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση μίας στέγης τύπου σκηνής και ότι θα υπάρχουν πέντε επίπεδα στις κερκίδες.

Όλα αυτά θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον, όταν θα ξεκινήσει η κατασκευή σε οικόπεδο 100 στρεμμάτων. «Το Grand Stade Hassan II θα είναι ένας πραγματικά εμβληματικός και ορόσημος χώρος για το Μαρόκο και για το ίδιο το ποδόσφαιρο και θα είναι ένα από τα σπουδαία στάδια στον κόσμο», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Populous, Κρίστοφερ Λι.

 

Κριτικές για την εταιρεία

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι φημισμένη για την αρχιτεκτονική της προσέγγιση στον ρυθμό της “νοσταλγίας”.

Ωστόσο, παλιά άρθρα και κριτικές γράφτηκαν παλιότερα, έχοντας δώσει στίγμα προς την φήμη της εταιρείας.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με ένα παλιό άρθρο από το 2009 του Metropolis Magazine, τα σχέδια του Populous στο Major League Baseball  ήταν τόσο “διαδεδομένα” που ορισμένοι κριτικοί είχαν υποστηρίξει ότι η ιδιαιτερότητα που αρχικά βρέθηκε στα πρώιμα ρετρό-κλασικά πάρκα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί. Μερικά παλαιότερα πάρκα, όπως το Fenway Park, είχαν περίεργες διαστάσεις λόγω των μικρών χώρων στα οποία χτίστηκαν τα πάρκα μπέιζμπολ. Τα περισσότερα νέα στάδια κατασκευάζονται σε μεγαλύτερους και ειδικούς χώρους. Ένας αθλητικογράφος είχε πει μάλιστα ότι η προσπάθεια μίμησης των ιδιορρυθμιών των παλιών πάρκων είναι «επινοημένη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. εχθρός του ΠΑΟΚ, εχθρός της Μακεδονίας, εχθρός της Ελλάδας, τσουλάκι του ερντοκλάν

  2. Βρε ας γίνει η νέα Τούμπα και όλα τα άλλα στα τρυφερά μας

Comments are closed.