Νέα δημοσκόπηση: ΧΑΣΤΟΥΚΙ για ΣΥΡΙΖΑ-Το κόμμα έκπληξη στην 3η θέση-Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Κοινοποίηση:
kalpi

Πρώτη θέση στη Ν.Δ. ως προς την πρόθεση ψήφου και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, πανελλαδικά και σε δείγμα 1.323 ατόμων, ανέδειξε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία ως προς το τι απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία κατά την παρούσα συγκυρία, όπως ότι είναι εξαιρετικά αρνητική η τρέχουσα κατάσταση, ή και το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ειδικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου (αναγωγή επί των εγκύρων) η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 32,5%, δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, τρίτη η Χ.Α. με 8% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ με 7% και 6% αντιστοίχως. Στην πεντακομματική Βουλή, βάσει των αποτελεσμάτων αυτών, δεν καταφέρνουν να εισέλθουν το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων, ή κάποιες από τις πολιτικές κινήσεις που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

a6cb391ff2-660x330

Παραλλήλως, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κρίνεται μόνο καταλληλότερος για πρωθυπουργός (35% έναντι 24% του κ. Αλ. Τσίπρα), αλλά και καταλληλότερος για να μειώσει ουσιαστικά τους φόρους (39% έναντι 23% του σημερινού πρωθυπουργού). Αξιοπρόσεκτο εύρημα της δημοσκόπησης είναι πως οι Ελληνες σε ποσοστό 88% υποστηρίζουν ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι.

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (63%) πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα, τους τελευταίους έξι μήνες, πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό γίνεται ακόμα υψηλότερο, όταν το ερώτημα αφορά το κατά πόσον είναι ή όχι ικανοποιητικά το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα: το 82% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι ικανοποιητικό, ενώ οι περισσότεροι (35%) εκτιμούν ότι την ευθύνη για το μη ικανοποιητικό πολιτικό επίπεδο φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – με μόνο 12 στους 100 να βλέπουν ευθύνη της Ν.Δ.

Εντυπωσιακό, τέλος, είναι ότι τούτων δοθέντων η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ζητεί άμεση ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Το 36% ζητεί άμεσες εκλογές, ακόμα και πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κωνσταντινος παιδι μπουζι με νοημοσυνη Γελανε και τα καυλοραπανα

  2. Μία ακόμη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ.
    Σαν να λέμε δημοσκόπηση του Κούλη και της Ντόρας.

  3. Καλα οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι για τα σκυλιά! Απορω πως υπαρχει κοσπακης που τις πιστευει και επηρεαζεται ακομα σαν αρνι.

Comments are closed.