Ντόμινο αποκαλύψεων προκαλεί η καταγγελία Λαρισαίας καθηγήτριας για βιασμό από προϊστάμενό της.
Μια νέα καταγγελία, αυτή τη φορά σεξουαλικής παρενόχλησης έφθασε στο email του ειδησεογραφικού site μας tinealarissa, η οποία αφορά κι αυτή υψηλόβαθμο στέλεχος της εκπαίδευσης, από την περιοχή όμως της Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Αν και η καταγγελία έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές από τον περασμένο Φεβρουάριο δεν έτυχε της δέουσας διερεύνησής της, όπως υποστηρίζει ο σύζυγος της καταγγέλλουσας, ο οποίος μοιράζεται στο “Τι Νέα Λάρισα;” την εμπειρία του, καταμαρτυρώντας ότι η δική τους υπόθεση βρίσκεται στα αζήτητα…
Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά: “Επειδή αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας ότι υπάρχει αλλαγή στη στάση της διοίκησης σε θέματα βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, σας ενημερώνω ότι η Υπουργός Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε στο αρχείο “λόγω έλλειψης στοιχείων” καταγγελία μου για σεξουαλική παρενόχληση και εξουσιαστική συμπεριφορά σε βάρος της συζύγου μου από τον προϊστάμενό της”.
Αλλά ας πάρουμε το νήμα της υπόθεσης από την αρχή:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καταγγέλλοντα μάς εξιστόρησε ότι η σύζυγός του, εργαζόμενη στον χώρο της εκπαίδευσης και μητέρα τριών παιδιών, παρενοχλήθηκε σεξουαλικά το 2016 στο γραφείο της από τον διευθυντή της. “Τότε γνωστοποίησε, με τρόπο που διατηρούσε την ανωνυμία της, το συγκεκριμένο γεγονός στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο και η στάση του έγινε πιο προσεκτική. Ωστόσο από τον Νοέμβριο του 2019 η στάση του καταγγελλόμενου άλλαξε άρδην.Της ασκούσε ψυχολογική βία και εξουσιαστική συμπεριφορά ως αντεκδίκηση, ενώ η υπηρεσιακή του συμπεριφορά αποτελεί χαρακτηριστική ψυχολογικού χειρισμού και ηθικής παρενόχλησης” αναφέρει.
Και φθάνοντας στο διά ταύτα: “Η καταγγελία έχει εδώ και οχτώ μήνες γνωστοποιηθεί στην υπουργό Παιδείας, η οποία διέταξε έρευνα, και στο ιδιαίτερο πρωθυπουργικό γραφείο από εμένα. Όμως πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκα ότι η υπόθεση πρόκειται να μπει στο αρχείο…” υπογραμμίζει ο σύζυγος.
Απογοήτευση συνάμα και αγανάκτηση ηχούν τα λόγια του. Η ψυχολογική πίεση της γυναίκας του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως μαρτυρά και η ίδια, είναι μεγάλη, το άγχος της γιγαντώνεται, καθώς αναγκάζεται να εργάζεται καθημερινά στον ίδιο χώρο με τον καταγγελλόμενο, ενώ παίρνει ηρεμιστικά πριν από την έναρξη κάθε εργασιακής σύσκεψης και με πίκρα διαπιστώνει ότι η περίπτωσή της εγείρει ζητήματα έλλειψης ενσυναίσθησης και κατάφορης αδικίας.