Νέα κλιμάκωση: Η Ρωσία καταρρίπτει πάνω από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα

Κοινοποίηση:
drones01d

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιδρομές που, όπως αναφέρθηκε, προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές αλλά χωρίς θύματα.

 

“101 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία,” ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Από αυτά, 43 καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά), η οποία γειτνιάζει με την Ουκρανία. Η τοπική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Άλλα 18 drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Κρασνοντάρ (νοτιοδυτικά), μια περιοχή που συνορεύει με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Καντρατίεφ, η πτώση των συντριμμιών των drones προκάλεσε “πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε εκρηκτικά” στην περιοχή Τιχαρέτσκι. Οι κάτοικοι εκκενώθηκαν γρήγορα, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Στην περιοχή Κρασνοντάρ, στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας και κοντά στην προσαρτημένη από το 2014 Κριμαία, καταστράφηκαν 18 drones.

 

Ο περιφερειάρχης Βενιαμίν Καντρατίεφ ανέφερε ότι τα συντρίμμια των drones προκάλεσαν πυρκαγιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, η οποία επεκτάθηκε σε εκρηκτικά. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν άμεσα και δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Η Μόσχα έχει πρόσφατα ανακοινώσει σχεδόν καθημερινές καταρρίψεις δεκάδων ουκρανικών drones.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response