Νέα κρούσματα πανώλης και σε μονάδες στο Αγρίνιο και στον Αστακό

Κοινοποίηση:
provata_provato

Σημαντική ανησυχία έχει προκληθεί στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ειδικότερα στις περιοχές του Αγρινίου και του Αστακού. Οι τοπικές αρχές έχουν εντοπίσει κρούσματα που σχετίζονται με την πανώλη σε κτηνοτροφικές μονάδες.

 

 

Τα ζώα που παρουσίασαν συμπτώματα της πανώλης έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες δόθηκαν προτεραιότητα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Οι αναλύσεις των δειγμάτων αποκάλυψαν θετικά αποτελέσματα, γεγονός που επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των αρμόδιων αρχών.

Μετά την επιβεβαίωση των θετικών δειγμάτων, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για την προστασία των υπολοίπων ζώων και τη διαχείριση της εξάπλωσης της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένονται τα αποτελέσματα και της δεύτερης δειγματοληψίας σε μονάδες της περιοχής.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και απόλυτα δικαιολογημένη καθώς μέσα στον Αύγουστο και όσο πλησιάζουμε στην μεγάλη γιορτή της Παναγίας, πληθαίνουν τα «πανηγύρια» ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή.

 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα στο Μεσολόγγι, ενώ για αύριο, Πέμπτη, καλούνται σε συνάντηση στα Καλύβια οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Αγρινίου, καθώς επιχειρείται συντονισμός ενεργειών και δράσεων ώστε να περιοριστεί η όποια διασπορά πριν να είναι αργά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Του κοροδοιου το καγκελο αυτη τη φορα στα ζωα! Οχι αλλο σανο κουλαρα τα ψωμια σου τελειωνουνε! Αρκετες φριτσομεταρρυθμισεις εκανες!

Comments are closed.