Νέα μέτρα στην Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κοινοποίηση:
Μπόρις Τζόνσον

Νέα μέτρα μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους η γενίκευση της τηλεργασίας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε διάφορους χώρους ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού στη Βρετανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η μετάλλαξη Όμικρον σαφώς μεταδίδεται γρηγορότερα από τη Δέλτα και πως τα 568 κρούσματά της στη Βρετανία είναι πιθανότατα υποεκτίμηση.

«Είναι πλέον ο κατάλληλος χρόνος για να πάμε στο Σχέδιο Β’» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε στη συνέχεια πως η Βρετανία επιστρέφει στην τηλεργασία.

Ακόμα ανακοίνωσε πως από την Παρασεκυή η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους όπως τα θέατρα και τα σινεμά.

Παράλληλα το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε κλαμπ αλλά και γενικότερα εκδηλώσεις με συγχρωτισμό, όπως για παράδειγμα τα γήπεδα και οι συναυλίες.

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε πως «Δεν ήθελα να έχουμε μια κοινωνία στην οποία θα υποχρεώνουμε τους πολίτες να εμβολιάζονται».Σημείωσε πάντως ότι εν καιρώ μπορεί να συζητηθούν και περαιτέρω μέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: