Νέα οικονομικά μέτρα: Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα;

Κοινοποίηση:
eurw-money-xrimata-768x456

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις το βράδυ του Σαββάτου (7/9) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.

 

Συγκεκριμένα, 670.000 συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα 200 ευρώ θα λάβουν μια έκτακτη οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, 767.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν επίδομα παιδιού θα πάρουν μία επιπλέον δόση, ενώ όσοι λαμβάνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ και τον ΕΦΚΑ θα λάβουν επίσης 200 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα αυξηθούν οι συντάξεις για περίπου 2.000.000 πολίτες, ενώ από τον επόμενο Απρίλιο ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται με ενιαίο συντελεστή 22%, και αυξάνεται ο μισθός έως 130 ευρώ. Μάλιστα, αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική.

Επίσης, σε άλλο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ 2024, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τη μείωση 1 μονάδας ασφαλιστικών εισφορών αντί της μισής που εφαρμόζαμε κανονικά, τονίζοντας πως το 2027 η Ελλάδα θα έχει περιορίσει τα μη μισθοδοτικά βάρη κατά 6 μονάδες, θα είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ακόμα, καταργείται πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση, κθώς καταργείται και ο φόρος σταθερής τηλεφωνίας στις συνδέσεις με οπτική ίνα, δηλαδή με ταχύτητες πάνω από 100 Μbps.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response