Νέα στρατηγική κίνηση των ΗΠΑ στο Ισραήλ εν μέσω απειλών από το Ιράν

Κοινοποίηση:
1728640076_ISRAEL-IRAN-MISSILES-2-1200x800-696x464

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, καθώς και ο στρατιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ, ανέφεραν το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η διαχείριση του συστήματος θα γίνεται από Αμερικανούς στρατιώτες.

 

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη αυτού του συστήματος ή πότε θα είναι έτοιμο προς επιχειρησιακή χρήση. Οι πληροφορίες που προέρχονται από άλλες πηγές, όπως η ιστοσελίδα Walla και το δημόσιο δίκτυο Kan, επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ακόμα καθορισμένη ημερομηνία για την εγκατάσταση του THAAD.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, καθώς υπάρχουν προετοιμασίες για πιθανές στρατιωτικές ενέργειες από το Ισραήλ κατά του Ιράν. Αυτές οι ενέργειες φαίνεται να είναι απάντηση σε πρόσφατες επιθέσεις πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να θεωρηθεί ως μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της ασφάλειας του Ισραήλ και την προστασία των πολιτών του από πιθανές επιθέσεις.
Το σύστημα THAAD, ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους, θα λειτουργεί σε συντονισμό με το αντιβαλλιστικό σύστημα του Arrow του Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response