Νέες Ταυτότητες: Συνεχίζει να ψεύδεται και να αυτοδιαψεύδεται η κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Συνεχίζει να ψεύδεται η κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες, αυτή τη φορά διά στόματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Με τη διαφορά ότι μέσα σε μια πρόταση ο υπουργός, κατάφερε να πει ψέμματα και να αυτοδιαψευσθεί.

Ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «η νέα ταυτότητα είναι μία υποχρέωση για να μπορεί η χώρα να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες ασφαλείας, που -και στην Ευρώπη- με κανονισμούς και με οδηγίες έχουν ψηφιστεί και διεθνώς είναι απαραίτητες για να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και να μην μας κοιτάζουν με ‘μισό μάτι’ όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό».

Μ’ άλλα λόγια, η «υποχρέωση» στην οποία αναφέρεται ο κ. Οικονόμου αφορά μόνον σε όσους επιθυμούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δη εντός της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας την ταυτότητά τους ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Οι πολίτες που δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό – εικάζουμε ότι είναι μάλλον η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών – δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους έγγραφο ούτε και ο σχετικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται σε αυτούς.

Ως εκ τούτου, οι νέες ταυτότητες θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι προαιρετικές και η όποια υποχρεωτικότητα αφορά την κυβέρνηση και μόνον και πιθανότατα τα διάφορα αλισβερίσια που κρύβονται πίσω από την απευθείας ανάθεση του έργου της εκδόσεως εκατομμυρίων νέων ταυτοτήτων από συγκεκριμένη ανάδοχο εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες μέσω του .gov.gr και τους κωδικούς του Taxisnet. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν ειδοποίηση, αρχικά μέσω email, 12 ώρες πριν και μετά 2 ώρες πριν το ραντεβού, «όμως σε 1,5 μήνα θα έρχεται και μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο για να γίνει η διαδικασία και μετά να παραληφθεί η ταυτότητα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. αντε τωρα αυτη τη λεπτομερια να την δουν η να τη προσεξαν τα μπεεεεεεεεε

Comments are closed.