Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους χθες Σάββατο για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ, της πιο δεξιάς στην ιστορία της χώρας, στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις.
Οργανωτές της κινητοποίησης ανακοίνωσαν νωρίτερα χθες πως θα συντονίζονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας, έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων μεταναστών από την Ερυθραία και της αστυνομίας νωρίτερα χθες, με περίπου 100 τραυματίες και δεκάδες συλλήψεις.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στο Ισραήλ συνεχίζονται αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της, στην αρχή της χρονιάς.
Στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πέρασε νόμο που περιορίζει τις εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Επικριτές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τις ενέργειές της απειλή για τη δημοκρατία στη χώρα.
Τη 12η Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει προσφυγές εναντίον του επίμαχου νόμου.
Επιστροφή στον αριστερό – σοσιαλιστικό εθνικισμό τύπου Μαίρ σημαίνει πως θα δημιουργηθούν εντάσεις με την Αίγυπτο σταδιακά και μετά απότομα στο Σινά.
Για την παγκόσμια ναυτιλία και τη διασύνδεση της ανατολικής Μεσογείου τίποτα δεν γίνεται με κλειστό το Σουέζ (όπως το 1973) και χωρίς τον υπάκουο Αιγύπτιο πρόεδρο.
Όταν τα βρήκε η Αίγυπτος με το Ισράηλ το 1979, τότε υπήρξε η άνοδος της θρησκευτικής δεξιάς και άλλαξε ηγεσία το Ιράν, ιστορικός σύμμαχος του Ισραήλ πριν.
Οι πολιτικοί θέλουν να καθοδηγούν την δικαιοσύνη και να διορίζουν την ηγεσία της δικαιοσύνης.