Νέος ΚΟΚ: Πιο αυστηρές οι ποινές σε όσους κινούνται με δίκυκλα και δεν φορούν κράνος

Κοινοποίηση:
1_ighosjfb3eqcdq5dilehfw-1536x635

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Sustainable Ride που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, αναφέρθηκε στο νέο ΚΟΚ τονίζοντας πως οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για όσους κινούνται με δίκυκλα χωρίς κράνος.

«Θα υπάρχουν αυστηρές ποινές και υψηλά χρηματικά πρόστιμα ειδικά για τους καθ’ έξιν παραβάτες. Είναι απολύτως αναγκαίο ως λαός να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ασφάλειας συνολικά, μια κουλτούρα ασφάλειας που ξεκινά από τα παιδιά μας. Το παιδί πρέπει να φορά κράνος στα ρόλερ, στο πατίνι, στο ποδήλατο, στο σκι και σε όλες τις μορφές κινητικότητας που ενέχουν ταχύτητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τη χρήση κράνους, η Χ.Αλεξοπούλου ανέφερε ότι οι μοτοσικλετιστές είναι σημαντικό να κινούνται με μειωμένες ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ποινές ανάλογα με την επικινδυνότητα της παράβασης

Υπενθυμίζουμε ότι στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι ποινές αναμένεται να είναι κατηγοριοποιημένες ως προς την επικινδυνότητά τους.

Αυστηρότερες θα είναι όσες συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, την υπερβολική ταχύτητα, την αντικανονική προσπέραση και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Για τους οδηγούς, μάλιστα, που υποπίπτουν σε επαναλαμβανόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, εξετάζεται να αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης αρχικά για μερικούς μήνες, στη συνέχεια για μερικά έτη και τέλος οριστικά.

Αυστηρότερο θα γίνει το πλαίσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, μεταξύ άλλων για τη στάθμευση σε χώρο που είναι για ΑμεΑ, αλλά και για την κίνηση σε λεωφορειολωρίδες -δηλαδή παραβάσεις που δυσχεραίνουν τη ζωή των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, για συγκεκριμένες παραβάσεις δεν θα αφαιρούνται πινακίδες, έτσι ώστε για το λάθος που έκανε ένας οδηγός να μην τιμωρούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. θα μπορούσαν να κάνουν συστάσεις και να σου πούνε να βάζεις κράνος και όχι να σε ριμαζουν στα πρόστιμα .
    πως φαίνεται πως θέλουν την φτώχεια στον ελληνικό λαό .
    ναι το ξέρω ενδιαφέρονται για το κεφάλι σου να μην το σπάσεις και πεθάνεις ,αλλά το αν πεινάει κάποιος και πεθαίνει δεν τους νοιάζει .
    θα βάλουν φόρο και πρόστιμα όπου είναι εφικτό και ο αψεκαστος Έλληνας θα λέει ναι χρειάζεται είναι λογικό .
    αφού πρώτα αφανισουν τους μικρούς μετά θα αφανισουν και τους υπόλοιπους .
    δικό μου είναι το κεφάλι αν θέλω βάζω κράνος αν όχι δικό μου θέμα είναι ,σας νοιάζει να μην το σπάσω και τα τιναξω αν ναι δώστε μου 10 χιλιάρικα να περνάω καλά και να είστε και εσείς ήσυχοι πως δεν θα πάθω τίποτα .
    όλα είναι με κάποια πρόφαση πάντα σου λένε κάνε εκείνο κάνε το άλλο και ενδιάμεσα εξυπηρετούν δικές τους ανάγκες .
    όπως στα σοσιαλ βλέπουν κάποιον Ν μη φοράει κράνος και αρχίζουν το κράξιμο βάλε κράνος και που πας έτσι και τι είναι αυτά και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και μετά περπατάει στο δρόμο με τα πόδια και πέφτει ένα όχημα πάνω σου και σε πατάει …..μήπως να περπατούσε με αερόσακο ?
    η σε κανένα σιδερένιο κουτί με σφουγγάρια ?
    παραμύθια της καλιμας γραφικοί και πάντα τηρούν ότι τους λέει η κυβέρνηση εμβόλιο ναι εμβόλιο πλήρωνε να θα πληρώσει για αυτό και φάγατε τα μούτρα σας μια φορά και θα τα ξανά φάτε εσείς του 41% που στην πραγματικότητα πλέον είναι 18%και αν ….

    1. Ξέρεις πολλούς που συμμορφώθηκαν με συστάσεις…, να είσαι σίγουρος κανένας.

  2. Ο συνήθης φταίχτης το κράνος και η ζώνη, χρόνια τώρα το ίδιο παραμύθι, προφάσεις για να επιβάλλει την φοροεισπρακτική του πολιτική το καθεστώς και να μαζεύει εύκολα χρήμα και κάποιοι ηλίθιοι εδώ μέσα που συμφωνούν και επαυξάνουν “βελάζοντας” τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

  3. Εσυ γιατί κάνεις τα ίδια ,στον δρόμο,με τους
    «Λαθραίους» κ δεν προσπαθείς να γίνεις Ευρωπαίος;

    1. Τον προσδιορισμό “ευρωπαίος”, τον εννοείς ως προς το εύρος του πε@υς, γιατί φαίνεται να είσαι υπερήφανος γι’ αυτόν;

  4. ΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ…

  5. Τους δρόμους, θα τους φτιάξουν που είναι γεμάτο τρύπες και κάνουμε ελιγμούς για να τις αποφύγουμε, γιατί αν δεν τις αποφύγουμε, πάμε για άλλα στο συνεργείο. Υπάρχουν σημεία, με μηδενική ορατότητα όπου επιτρέπονται να περνάνε λεωφορεία και να σου σκεπάζουν το φανάρι. Φτιάξτε πρώτα τους δρόμους, τις τρύπες που είναι πιο βαθιές από πηγάδια και μετά να γίνουν και αυτά που λέτε….

  6. ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΙ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΑΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  7. Γιατί τα 30χίλιαρα δεν είναι πετσετάκιαα;;;;
    Άχρηστοι δημόσιοι και κράτος γνωρίζουν μόνο από πρόστιμα οι αμόρφωτοι και απαίδευτοι τα χαβαρντό-χαϊβάνια – λαός της πλάκας

Comments are closed.