01/07/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Νέο κύμα αποβιβάσεων αλλοδαπών μουσουλμάνων στα νησιά – Έντονο πρόβλημα στη Λέρο

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Οι «Αρχές» απλώς παρακολουθούν και μεταφέρουν

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει, για ακόμη μια φορά, η νέα επέλαση αλλοδαπών στα νησιά του ανατ. Αιγαίου.  όπως στη Λέρο όπου η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Στον καταυλισμό αλλοδαπών του νησιού, βρίσκονται περίπου 1.500 λαθραίοι μετανάστες  και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός τους  αποτελεί περίπου το 1/4 με 1/5 του πληθυσμού του νησιού και σαν να μην έφτανε αυτό οι αποβιβάσεις στο νησί  συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την υπομονή τους.

«Δεν αντέχει κανέναν, όχι περισσότερους. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Να βρούνε τρόπο να το σταματήσουν», λένε οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι δεν παραμένουν εντός της δομής και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο νησί και κατά ομάδες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται, ενώ συνηθισμένη είναι η εικόνα να χωρίζεται στα δύο η παραλία του Ξηροκάμπου όπου κάνουν μπάνιο στη μια πλευρά οι λαθρομετανάστες  και από την άλλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

Άλλωστε δεν πάνε πολλές ημέρες, όταν στις 23 Ιουνίου, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων μουσουλμάνων με την κατηγορία της κατασκοπείας αφού φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.

Οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον χώρο του ΚΥΤ Λέρου και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του καταυλισμού ανατέθηκε στην κατασκευαστική ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. με κόστος περί ντα 35 εκατ. €. Ο καταυλισμός  όμως έγινε δίπλα στη ναυτική βάση και οι Αρχές τώρα συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ εύκολο να τη φωτογραφίσει κάποιος.

Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις των αλλοδαπών μουσουλμάνων συνεχίζονται κανονικά με το λ.σ. να παίζει διακοσμητικό και διακομεταμιστικό  ρόλο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Ιουνίου  ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) λ.σ. εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με κατεύθυνση την παραλία Ψαλτό Λίνδου.

Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό σκάφος λ.σ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Ψαλτό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού.

Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους του λ.σ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 34 και 32 ετών. Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος στον ώμο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου, όπου εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην λιμενική Αρχή της Ρόδου.

Ο 35χρονος και ο 32χρονος συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι αποβιβασθέντες αλλοδαποί δεν συνελήφθηκαν καθώς ήταν «παράτυποι» και δεν μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα.

Θα μεταφερθούν στην Αττική για τα περαιτέρω δηλαδή αίτηση ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση σε τόπο της επιλογής τους.

Τις μεσημβρινές ώρες της 27ης Ιουνίου , ενημερώθηκε η λιμενική Αρχή της Γαύδου, για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ”. Η…  «ύπαρξη» αφορούσε την αποβίβαση 22 αλλοδαπών  όλοι τους άνδρες.

Οι αλλοδαποί, φυλάσσονται σε προσωρινό χώρο του Δήμου Γαύδου, πριν μεταφερθούν στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αττική για τα περαιτέρω δηλαδή αίτηση ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση σε τόπο της επιλογής τους.

Στις 24 Ιουνίου ενημερώθηκαν οι λιμενικές Αρχές της Αστυπάλαιας, Αμοργού, Καλύμνου, Κω, Νάξου και Σύρου, για ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των ν. Αμοργού και ν. Αστυπάλαιας.

Στη περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη λ.σ.  το ρυμουλκό (Ρ/Κ) «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙV» Ν.Π. 13355 καθώς και το δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) «ΧΡΥΣΑΝΘΗ» Ν.Π. 10661.

Συνολικά εντοπίστηκαν εβδομήντα οκτώ (78) μουσουλμάνοι αλλοδαποί (74 άντρες και 04 γυναίκες), όλοι καλά στην υγεία τους.

Σαράντα ένα (41) άτομα μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι τριάντα επτά (37) μετεπιβιβάστηκαν στο Δ/Ξ «ΧΡΥΣΑΝΘΗ» και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι της Νάξου, όπου φυλάσσονται σε δομές του Δήμου.

Θα μεταφερθούν στην Αττική για τα περαιτέρω δηλαδή αίτηση ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση σε τόπο της επιλογής τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Διαβάζω την είδηση και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτά συμβαίνουν σε σοβαρή(;) χώρα. Συνέλαβαν τους δύο χειριστές του σκάφους για παράνομη είσοδο στη χώρα αλλά τους λαθρομετανάστες δεν τους συνέλαβαν γιατί ήταν παράτυποι και δεν μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα (ορίστε;). Δεν μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα; Τι θα πει είναι παράτυποι; Παλαβομάρες. Και δεν θα απελαθούν αλλά θα μεταφερθούν στην Αττική για αίτηση ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση σε τόπο της επιλογής τους. Μόνιμη εγκατάσταση και όπου γουστάρουν αυτοί. Μπήκαν παράνομα δεν τους διώχνουν και θα μείνουν όπου θέλουν οι παράνομοι και βέβαια όλα πληρωμένα από τα κορόιδα.

  2. τωρα συνειδητοποιησαν οτι βρισκεται διπλα σε ναυτικη βαση; Μα ποσος εμπαιγμος πια με δαυτους οχι μειον 1εκατ ψηφοι τον μπουλο να παρουνε.

  3. “…οι Αρχές τώρα συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ εύκολο να τη φωτογραφίσει κάποιος (σ.σ. ναυτική βάση Λέρου).”.
    Γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς έγκαιρα! Pushbacks στη 💩τουρκιά ΤΩΡΑ!!!

  4. ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΙΛΕΩΝΑ…ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ

  5. Ο/Η Δεν πάει άλλο,δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε όταν νυχτώνει λέει:

    Ο Ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να θωρακίσει τα σύνορα της, όσο για τον Κούλη αφήστε τον είναι απασχολημένος με τους λοατκι.Ρίξτε τους στη θάλασσα να σωθούμε ή εμείς ή αυτοί..

  6. Αυτοί που κυβερνάνε την Ελλάδα δεν ενοχλούνται με τόσους ξένους άνδρες που εισέρχονται παράνομα; Αυτοί που είναι στην αντιπολίτευση γιατί δεν μιλάνε; Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι αυτοί θα αρχίσουν να βιάζουν τα κορίτσια; Αυτοί οι άνθρωποι είναι Μουσουλμάνοι και θεωρούν τον βιασμό των κοριτσιών δικαίωμα τους. Τι θα γίνει όταν βιάζουν κοριτσάκια 9 ετών; Την ίδια στιγμή δηλώνουν gay για να πάρουν εύκολα το άσυλο. Αφού η κοινωνία τα ανέχεται, οι κυβερνώντες κάνουν πως δεν βλέπουν. Δικοί μας άνθρωποι στο εξωτερικό, έχουν σοκαριστεί με τις φωτογραφίες που τους στείλαμε από την Αθήνα. Αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά σε λίγο δεν θα ερχόμαστε ούτε για τουρισμό.

  7. Μηπως να τους στρωσουν και το κοκκινο χαλι;;;; Που θα παει αυτη η κατασταση;;;; Καθε μερα ερχονται κατα εκατονταδες!! Ολη η χωρα εχει γεμισει με ισλαμιστες και οι πολιτικαντηδες σφυριζουν..πετεινους!!

Leave a Response