Ναβάλνι: «Φρούριο» η Μόσχα για την κηδεία

Κοινοποίηση:
church

Λίγες ώρες μέχρι την κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, οι οικείοι του Ρώσου αντιφρονούντα που πέθανε σε φυλακή της Αρκτικής καταγγέλλουν οτι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην οργάνωση της τελετής αποχαιρετισμού σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Η εκπρόσωπός του Kίρα Γιαρμούς είπε ότι δεν κατάφεραν να μισθώσουν νεκροφόρα για να οδηγήσουν το πτώμα στην εκκλησία. «Άγνωστοι καλούν νεκροθάφτες και τους απειλούν εάν δεχτούν να πάρουν τη σορό του Αλεξέι», είπε. Η κηδεία πρόκειται να τελεστεί την Παρασκευή στα περίχωρα της Μόσχας, δύο εβδομάδες αφότου ο Ναβάλνι πέθανε σε φυλακή της Αρκτικής.

Την Τετάρτη, η ομάδα ανακοίνωσε ότι η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 ώρα Μόσχας στην Εκκλησία της Εικόνας της Θεοτόκου, στο Mαριίνο. Η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στο κοντινό νεκροταφείο Μπορισόβσκογιε. Η κηδεία θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά στο κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube.

“Stop being boring” and defeat Putin, Navalny’s widow Yulia tells European Parliament
Ο Ναβάλνι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε μια ρωσική φυλακή εντός του Αρκτικού Κύκλου. Είχε φυλακιστεί για τρία χρόνια με πλαστές κατηγορίες. Η ομάδα του που έχει ενθαρρύνει τον κόσμο να δώσει το παρών, μοιράστηκε έναν χάρτη της διαδρομής μεταξύ των δύο τοποθεσιών.

Οι συνεργάτες του μοιράστηκαν επίσης μια λίστα με μέρη στο εξωτερικό – από τη Σεούλ μέχρι τη Ρώμη, το Μόντρεαλ και τη Στοκχόλμη – όπου οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν στις τελετές για τον Ναβάλνι. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα θα παραστούν στην κηδεία του. Μιλώντας στο BBC Newshour, ο πρώην αρχηγός του προσωπικού του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, δήλωσε ότι ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

«Φοβάμαι ότι αναμένονται εκπλήξεις… ειλικρινά, καθώς μιλάω τώρα, δεν ξέρω αν θα επιτρέψουν πραγματικά στον κόσμο να αποχαιρετήσει τον Αλεξέι», είπε. Πρόσθεσε ότι η ομάδα του Ναβάλνι ανησυχούσε επίσης ότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα με την εκκλησία όπου τελείται η λειτουργία.

Τον Μάρτιο του 2015, χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πολιτικό της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, αλλά είναι απίθανο να επιτραπεί τώρα οποιαδήποτε παρόμοια δημόσια έκφραση θλίψης για έναν αντίπαλο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ο συγκεκρημενοςανθρωπος ΔΕΝ πεθανε. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

Comments are closed.