Ναταλία Δραγούμη: “Εγώ θεωρώ ότι η σάτιρα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή της”

Κοινοποίηση:
Natalia Dragoumi ηθοποιός 201912031226330.8892_02122019

Στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε», η Ναταλία Δραγούμη εξέφρασε τις απόψεις της σχετικά με τη σάτιρα και την ικανότητά της να προσβάλλει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Η ηθοποιός τόνισε ότι η σάτιρα, όταν γίνεται με σωστό τρόπο, μπορεί να είναι ευχάριστη και έχει μακρά παράδοση, ξεκινώντας από τον Αριστοφάνη μέχρι τις κλασικές ελληνικές ταινίες.

 

Η Δραγούμη υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής της σάτιρας στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες. Ανέφερε ότι τα παραδοσιακά αστεία που αφορούν το σώμα, όπως ο χοντρός και ο λιγνός, δεν έχουν θέση στην εποχή μας. Η αλλαγή των κοινωνικών αξιών απαιτεί μια νέα προσέγγιση στο χιούμορ, που θα σέβεται τις ευαισθησίες των ανθρώπων.

Η ηθοποιός επεσήμανε ότι ενώ το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι εποχές εξελίσσονται και μαζί τους και οι μορφές τέχνης όπως η σάτιρα. Η αποδοχή αυτών των αλλαγών είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και ευαίσθητου περιβάλλοντος.

«Πιστεύω ότι αν η σάτιρα γίνεται σωστά, είναι ωραία κι υπάρχει πάντα, από τον Αριστοφάνη ή κι οι ελληνικές ταινίες σατιρίζουν. Ας πούμε για τον χοντρό και τον λιγνό. Έχετε σκεφτεί ότι αν τηρούσαν κάποιους κανόνες, δεν θα υπήρχαν σαν concept;

Εγώ θεωρώ ότι η σάτιρα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή της. Η εποχή μας δεν σηκώνει χιούμορ με τον χοντρό και τον λιγνό. Αν δημιουργήσουμε κάτι τώρα, αλλά το παλιό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να δεχτούμε ότι οι εποχές αλλάζουν», δήλωσε η Ναταλία Δραγούμη.

«Διαφωνώ κάθετα τότε που είπανε να βγει ο στίχος από το τραγούδι “Πάμε στον Άδωνη”. Είναι άλλες εποχές κι υπάρχει εξέλιξη. Τότε θα πρέπει τον ρόλο της Βασιλειάδου ή της Ταϋγέτης στις ελληνικές ταινίες να τους καταργήσουμε τελείως. Η σάτιρα που δημιουργείται τώρα έχει άλλους κανόνες.

Η σάτιρα είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο, που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι κι είναι συγκεκριμένοι αυτοί που μπορούν και η μοναδική πλευρά που μπορούμε να δώσουμε χιούμορ στα πράγματα», πρόσθεσε η Ναταλία Δραγούμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response