Μπορεί το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο να είναι το πιο γνωστό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα, το καθένα με τη δική του ιστορία. Ένα από αυτά, όπως αναφέρει…
το exploringgreece.tv είναι το Ναυάγιο Δημήτριος στο Γύθειο. Ένα εντυπωσιακό ναυάγιο που ακουμπάει στη στεριά και συγκεντρώνει το βλέμμα των επισκεπτών που περνούν από το σημείο. Οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές.
Το Ναυάγιο Δημήτριος και η ιστορία του
Το ναυάγιο Δημήτριος μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό αλλά έχει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία. Και σίγουρα είναι πολύ επιβλητικό. Το πλοίο βρίσκεται στην παραλία Σελινίτσας από τις 23 Δεκεμβρίου του 1981. Και μπορεί να έχουν ακουστεί διάφοροι μύθοι αλλά η αληθινή ιστορία είναι μία. Η πραγματικότητα είναι πως το μήκους 67 μέτρων καράβι κατέληξε να μετατραπεί σε πλοίο-φάντασμα, αφού εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του.
Οι μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί αναφέρουν τα εξής: Το φορτηγό – πλοίο «Δημήτριος» ανήκε στους αδελφούς Μολλάρη κατά 76,75% και στους αδελφούς Ματσινού κατά 23,25%. Ωστόσο το εγκατέλειψαν αφενός λόγω οικονομικών προβλημάτων αφετέρου λόγω μηχανικών βλαβών. Έτσι, οι συνθήκες αυτές το ανάγκασαν να ακινητοποιηθεί.
Κάποια στιγμή, το Δεκέμβριο του 1980 το πλοίο κατέπλευσε εκτάκτως στο Γύθειο, λόγω ασθένειας του πλοιάρχου. Θα έπρεπε να μπει σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Μάλιστα, μέχρι τον Ιούνιο του 1981 το σκάφος εξακολουθούσε να παραμένει στην ίδια θέση. Οι ιδιοκτήτες του, όμως, ειδοποιήθηκαν από τη λιμενική αρχή ότι το σκάφος κατέστη επικίνδυνο. Κι αυτό γιατί είχε πάρει κλίση προς τα δεξιά από την εισροή υδάτων στα κύτη του. Παρά το γεγονός ότι έγιναν οχλήσεις για να αγκυροβολήσει κάπου κανονικά, δεν ασχολήθηκε κανένας…
Το πλοίο… ταξίδεψε από τον καιρό
Τελικά και ενώ δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες ώστε να μετακινηθεί, το πλοίο άρχισε… να ταξιδεύει λόγω καιρικών συνθηκών. Παρασύρθηκε και κατέληξε στην παραλία Σελινίτσας, βορειοανατολικά του Γυθείου.
Εκεί μπορεί να το δει κανείς και σήμερα και να φωτογραφηθεί δίπλα του…
Δες εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones του Youtube…
Δεν εινε λημναζοντα υδατα οι επιπτωσεις εινε ελαχιστες αν εχουν αδειαση τα υγρα (λαδια πετρ κλπ )..
Εγώ δεν κατάλαβα ποτε γιατί δεν τα απομακρύνουν απο τέτοιες παραλίες αφού στην πάροδο του χρόνου θα βγάλουν τα σίδερα τοξικά υλικά και σκουριά στην θάλασσα και θα πεθάνουν τα θαλάσσια είδη που υπάρχουν εκεί.