Ναυάγιο Τιτάν: Νέο απόκοσμος ήχος 20 δευτερολέπτων από τις τελευταίες στιγμές

Κοινοποίηση:

Τo βαθυσκάφος Τιτάν χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό το 2023 παρασύροντας στον θάνατος και τους 5 επιβαίνοντες.

Τώρα ένας νέος απόκοσμος ήχος 20 δευτερολέπτων δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο ήχος καταγράφηκε από μια συσκευή της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας περίπου 900 μίλια από το σημείο όπου το υποβρύχιο κατέρρευσε από το ραντάρ νότια της Νέας Γης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής των ΗΠΑ καθώς μοιράστηκαν το κλιπ.

Ανέφερε ότι ο δυσοίωνος θόρυβος είναι η «ύποπτη ακουστική υπογραφή» της κατάρρευσης του σκάφους στις 18 Ιουνίου 2023, η οποία σκότωσε τον Shahzada Dawood, 48 ετών, και τον γιο του Suleman, 19 ετών. Βρετανός επιχειρηματίας Hamish Harding, 58 ετών. πρώην δύτης του γαλλικού ναυτικού Paul-Henri Nargeolet, 77 ετών. και συνιδρυτής της εταιρείας του υποιδιοκτήτη OceanGate Stockton Rushton, 61 ετών.

Η απόκοσμη καταγραφή είναι το τελευταίο αποδεικτικό στοιχείο που προέκυψε στον απόηχο της άτυχης αποστολής, η οποία πυροδότησε μια τεράστια έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας και των διαδικασιών της εταιρείας, καθώς και αναθεωρήσεις ασφαλείας σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η ομάδα είχε ξεκινήσει μια αποστολή για να δει τα απομεινάρια του Τιτανικού, όταν το υποβρύχιο έχασε ξαφνικά την επαφή με το σκάφος υποστήριξής του, Polar Prince, μετά από μόλις περίπου μία ώρα και 45 λεπτά στην κάθοδο δυόμισι ωρών.

Ένα από τα τελευταία μηνύματα από το πλήρωμα προς τον Πολικό Πρίγκιπα πριν από την κατάρρευση του βυθού ανέφερε, «όλα καλά εδώ», σύμφωνα με μια οπτική αναπαράσταση που παρουσιάστηκε σε ακρόαση της ακτοφυλακής πέρυσι.

Αλλά η απώλεια επαφής πυροδότησε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αγνοούμενου σκάφους, το οποίο είχε βυθιστεί 12.400 πόδια – περισσότερο από δύο φορές πιο βαθιά από το Grand Canyon – κάτω από τον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό.

Προσθέτοντας στο θρίλερ, η Ακτοφυλακή ανακοίνωσε τότε ότι το υποβρύχιο είχε μεταξύ 70 και 96 ώρες πριν ξεμείνει από οξυγόνο, καθώς ένας ανατριχιαστικός θόρυβος που υποτίθεται ότι προερχόταν από το σκάφος έδωσε στους ανθρώπους την ελπίδα ότι οι πέντε επιβαίνοντες θα μπορούσαν απλώς να παγιδευτούν κάτω από το νερό.

Τελικά, όμως, τα συντρίμμια του πλοίου βρέθηκαν στον πυθμένα του ωκεανού περίπου 330 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού, με αξιωματούχους της ακτοφυλακής να αναφέρουν ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response