Ναυάγιο για τα κόμματα του φιλελεύθερου Renew όπου ανήκει και ο Μακρόν – Απειλές για αποπομπή του ολλανδικού μέλους εν όψει συγκυβέρνησης με Βίλντερς

Κοινοποίηση:
GettyImages-1809023637-696x464

Η φιλελεύθερη ομάδα Renew του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται να αμβλύνει τις απειλές κατά ενός από τα κόμματα-μέλη της λόγω της προθυμίας του να συμμετάσχει στην ολλανδική κυβέρνηση με επικεφαλής το κόμμα PVV του Χερτ Βίλντερς.

Ανώτερα στελέχη της παράταξης των Φιλελευθέρων προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να πετάξουν έξω το ολλανδικό μέλος τους μετά τη συμφωνία του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ενώ μια συνάντηση της ομάδας για να συζητηθεί η εκδίωξη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια συγκέντρωση. Οι πολιτικοί των Φιλελευθέρων δεν έκαναν καμία δημόσια αναφορά σε αυτό.

Σε δήλωσή της στον Brussels Signal, η εκπρόσωπος της ομάδος Κλάρα ντε Μέλο Πόνσε εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις για το θέμα. Πρόσθεσε ότι, εάν κάποιοι βουλευτές της Ανανεωτικής Δημοκρατίας εξακολουθούσαν να έχουν ανησυχίες, θα είχαν την ευκαιρία να τις θέσουν σε μια άτυπη συνάντηση της αντιπροσωπείας. «Σήμερα, (11 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη συνάντηση των επικεφαλής της αντιπροσωπείας, οπότε υπάρχει η δυνατότητα, αν κάποιος από αυτούς ζητήσει να μιλήσει γι’ αυτό, το VVD να εξηγήσει την κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Renew θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες με 79 ευρωβουλευτές, 23 λιγότερους από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: