Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν έξι διακινητές και ο κυβερνήτης – Στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονταν κλεισμένα 100 παιδιά!

Κοινοποίηση:
ploio_pylos__2_

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ανάμεσα στους 700 επιβαίνοντες παράνομους μετανάστες του πλοιαρίου που βυθίστηκε στην Πύλο, βρίσκονταν 100 παιδιά κλεισμένα στο αμπάρι.

Ένας γιατρός στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αποκάλυψε πως μίλησε με ασθενή που βρισκόταν στο σκάφος. Σύμφωνα με το γιατρό, ο ασθενής του ανέφερε πως στα αμπάρια βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Έξι διακινητές εντοπίστηκαν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου

O αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ενώ ανάμεσα στους διακινητές θεωρείται ότι είναι και ο κυβερνήτης του πλοίου που μιλούσε άπταιστα αγγλικά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν κυρίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού. Εχουν ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.

Δείτε φωτογραφίες:

ploio_pylos__1_ ploio_pylos__2_ ploio_pylos_arthro

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: