Ναυάγιο Bayesian: Θρίλερ με νέα στοιχεία – Ήταν κλειστή η πόρτα; – Καταδικασμένοι σε θάνατο οι επτά

Κοινοποίηση:
βφδφβδφβ

Μια φωτογραφία του σούπερ γιοτ Bayesian που τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν βυθιστεί φαίνεται να δείχνει ότι μια πόρτα στο σκάφος ήταν κλειστή, μετά από ισχυρισμούς ότι είχε μείνει ανοιχτή.

Το στιγμιότυπο, που τράβηξε ένας επιβάτης από ένα γειτονικό γιοτ, έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τους οποίους το πλήρωμα άφησε κατά λάθος μια πόρτα ανοιχτή και επέτρεψε να πλημμυρίσει το σκάφος.

Τραβήχτηκε 14 λεπτά πριν το Bayesian καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας – σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του Χάνα.

Τρία μέλη του πληρώματος ερευνώνται από εισαγγελείς στη Σικελία, αφού κατηγορήθηκαν ότι άφησαν ανοιχτή τη μεγάλη πόρτα στην πίσω πλευρά του λιμανιού του μήκους 56 μέτρων γιοτ.

Η πλημμύρα φέρεται να ξεκίνησε μετά από σφοδρούς ανέμους και κύματα που οδήγησαν το νερό μέσα από την πόρτα στο κύτος.

Ωστόσο, δύο φωτογραφίες – οι οποίες πρόκειται να δημοσιευτούν σε ντοκιμαντέρ του ITV που θα μεταδοθεί την Πέμπτη – φαίνεται να δείχνουν την πόρτα κλειστή τις ώρες και τα λεπτά πριν από τη βύθιση.
 Οι επιβάτες στο Sir Robert Baden Powell, ένα γιοτ που ήταν αγκυροβολημένο περίπου 100 μέτρα από το Bayesian, τράβηξαν τις φωτογραφίες.

Ο Karsten Borner, ο Ολλανδός καπετάνιος του Sir Robert Baden Powell, παρείχε τις φωτογραφίες για το ντοκιμαντέρ και είπε στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel ότι ήταν εκνευρισμένος από τις επανειλημμένες προσπάθειες του κατασκευαστή του πλοίου να ρίξει την ευθύνη στο πλήρωμα.

Η απογοήτευσή του ήρθε όταν ο Giovanni Costantino, ιδιοκτήτης της εταιρείας Perini Navi που κατασκεύασε το Bayesian το 2008, περιέγραψε το γιοτ ως «αβύθιστο» και ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα πρέπει να είχε αφήσει ανοιχτές τις πόρτες ή τις καταπακτές, επιτρέποντας την είσοδο νερού.

 Ο επικεφαλής του Italian Sea Group κατηγόρησε το πλήρωμα ότι δεν έσωσε τους επτά ανθρώπους που πέθαναν, δηλώνοντας: «Αν και οι 20 ήταν στο κατάστρωμα, με σωσίβιες λέμβους στο νερό, το γιοτ θα είχε πέσει, αλλά και οι 20 θα είχαν σωθεί. .’

Ο Μπόρνερ και το πλήρωμά του παρέλαβαν 15 επιζώντες από τη θαλαμηγό που βυθιζόταν, μεταξύ των οποίων εννέα μέλη του πληρώματος και έξι επιβάτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response