Ναύαγιο στο Βόρειο Αιγαίο: Εντοπίστηκε η σόρος ενός αγνοούμενου

Κοινοποίηση:
λιμενικο

Εντοπίστηκε πριν από λίγο η σορός ενός από τους αγνοούμενους ναυτικούς από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα η σορός του ναυτικού από το ναυάγιο στη Λέσβο μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου που έγινε το πρωί, έχει διασωθεί μόνο ένας ο οποίος εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι. Την ίδια ώρα η μεγάλη επιχείρηση ανοιχτά της Λέσβου παραμένει σε εξέλιξη, καθώς αγνοούνται 12 άνθρωποι.

«Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού για τη διάσωση του ναυτικού, μιλώντας στον Alpha.

Πώς συνέβη το ναυάγιο στη Λέσβο

Το Raptor, φορτηγό πλοίο με σημαία Κομορών, παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο. Στη συνέχεια χάθηκε το στίγμα του, περίπου 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Ο καπετάνιος στις 08:20 π.μ ανέφερε ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου. Το πλοίο ωστόσο μετά χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπήκε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου, μεταφέροντας αλάτι και είχε προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου είχε 14 άτομα. Πρόκειται για 2 Σύρους, 4 Ινδούς και 8 Αιγύπτιους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: