Να πως εξηγούνται όλα – «Θησαυρός» 2,9 τρισ. ευρώ στο υπέδαφος της Βόρειας Κορέας

Κοινοποίηση:
metalla

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της αγοράς μετάλλων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η χώρα «κάθεται» πάνω σε 6 δισ. τόνους μαγνησίου, 2 δισ. τόνους γραφίτη, 5 δισ. τόνους σιδήρου και 250.000 τόνους κασσιτέρου.

Στα 2,9 τρισ. ευρώ υπολογίζεται ότι φθάνει η αξία των μεταλλευμάτων που βρίσκονται στο πλούσιο υπέδαφος της Βόρειας Κορέας. Αυτό εκτιμά επιχειρηματικός όμιλος της Νότιας Κορέας, που έχει στο παρελθόν δραστηριοποιηθεί στο βόρειο τμήμα της Kορεατικής Xερσονήσου.

Η βελτίωση που έχει επέλθει τελευταία στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για τους άφθονους φυσικούς πόρους της διεθνώς απομονωμένης χώρας.

Φαίνεται, όμως, ότι η Κίνα έχει προλάβει να απλώσει τα δίχτυα της για να εξασφαλίσει και πάλι τη μερίδα του λέοντος για την οικονομία και τις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, την αποκάλυψη έκανε μέσα στην εβδομάδα ο όμιλος Korea Resources Corporation (Kores), ενώπιον του Κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας. Κατά την παρουσίαση των εκτιμήσεών του, ανέφερε τους υπολογισμούς του για την αξία των μεταλλευμάτων.

Αν επιβεβαιωθούν αυτοί οι υπολογισμοί, η αξία των φυσικών πόρων της Βόρειας Κορέας θα αποδειχθεί κατά 15 φορές μεγαλύτερη από τον πλούτο που ελπίζει να εντοπίσει στο υπέδαφός της η Νότια Κορέα.

Οπως τονίζει η γαλλική εφημερίδα, διάφορες έρευνες κατέληγαν σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα ως προς την αξία του βορειοκορεατικού υπεδάφους.

Ολες, όμως, κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι η χώρα μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της αγοράς μετάλλων.

Προπαντός, όμως, η χώρα μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερο θέση στην παγκόσμια αγορά σπάνιων γαιών, των μετάλλων που χρησιμοποιούνται στην υψηλή τεχνολογία, στην κατασκευή έξυπνων κινητών, ημιαγωγών, οθονών τηλεοράσεων και υπολογιστών αλλά και αυτοκατευθυνόμενων αυτοκινήτων γράφει η καθημερινή.

Να λοιπόν πως εξηγούνται όλα.. και γιατί υπάρχει τόση βιασύνη από τον Τραμπ και τους συμμάχους, να συνετίσουν τον Κιμ. Να γιατί κόβουν βόλτες απέξω τα αεροπλανοφόρα..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: