Νεκροταφείο ζώων η Βαρυμπόμπη: “Είναι κρυμμένα και αργοπεθαίνουν”

Κοινοποίηση:
Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από τις Αφίδνες.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχει αφήσει πίσω της ένα θλιβερό τοπίο με ερείπια, καμένα αυτοκίνητα, στάχτες και νεκρά ζώα. Εθελοντές βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή όλες αυτές τις μέρες και προσπαθούν να εντοπίσουν και να βοηθήσουν τραυματισμένα ζώα.

Κάποια από τα ζώα που βρήκαν δεν τα κατάφεραν, γιατί είχαν εισπνεύσει πολύ αιθάλη και κατέληξαν στο κτηνιατρείο ένα με δύο 24ωρα μετά. Ευτυχώς, κάποια άλλα κατόρθωσαν να επιβιώσουν.

zoa-varympo

Δεν υπάρχουν μόνο τραυματισμένα ζώα ή ζώα με εγκαύματα, υπάρχουν και ζώα που βρέθηκαν να περιφέρονται πανικόβλητα σε δρόμους της Βαρυμπόμπης.

Επίσης, υπάρχουν πολλά ζώα, όπως περιγράφουν εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο για να σώσουν τα ζώα, που επειδή είναι σοβαρά τραυματισμένα, με εγκαύματα προχωρημένου βαθμού, κρύβονται.

«Αυτά για να τα ξετρυπώσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι κάπου κρυμμένα και αργοπεθαίνουν, όπως είχαμε δει και σε άλλες φωτιές» λένε.

Τουλάχιστον 30 νεκρά ζώα εντόπισαν οι εθελοντές στη Βαρυμπόμπη, αλλά θεωρούν πως είναι σίγουρα πολλά περισσότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. KAKOMOIΡΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΒΟΥΒΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ…..

Comments are closed.