Νεκρός ανασύρθηκε Βρετανός τουρίστας που κολυμπούσε στο Ναυάγιο της Επανομής

Κοινοποίηση:
ekab-4

Ένας 33χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του, την ώρα που έκανε βουτούσε στο γνωστό ναυάγιο στην Επανομή του Θερμαϊκού Κόλπου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες, 30 Ιουνίου μεσημβρινές ώρες, ενημερώθηκε από άλλους λουόμενους το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για τον 33χρονο, ο οποίος κινδύνευε στη θαλάσσια περιοχή «Ναυάγιο» Επανομής στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος να αποπλεύσει από το λιμάνι της Επανομής για τον εντοπισμό και την περισυλλογή του ατόμου σε κίνδυνο.

Ο κολυμβητής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη και στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ, με διενέργεια ΚΑΡΠΑ, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον επαναφέρουν. Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», ενώ από τη Λιμενική Αρχή της Ν. Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Στο αξιοθέατο Ναυάγιο της Επανομής, που είναι ένα πλοίο που βυθίστηκε το χειμώνα του 1970, πολλοί πηγαίνουν για να κάνουν και βουτιές, όμως όχι με κακοκαιρία, καθότι είναι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματούχου του λιμενικού σώματος στην βρετανική The Sun, ο τουρίστας «κολυμπούσε, όταν ο καιρός άλλαξε και άρχισε να βρέχει. Αμέσως εστάλη ένα σκάφος διάσωσης και ένα ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσουν είχε ανασυρθεί από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, επίσης, στον Independent τα εξής: «Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί». «Στηρίζουμε την οικογένεια ενός Βρετανού που πέθανε στην Ελλάδα και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response