Νεκρός και δεύτερος Ουκρανός πιλότος στα F-16 – Μυστήριο ο θάνατός του

Κοινοποίηση:
f607d92bebf511dfa6938fa0d493e9ac_XL

Μια ακόμα απώλεια μετρά η Ουκρανία καθώς έγινε γνωστό ότι και δεύτερος Ουκρανός πιλότος, εκπαιδευμένος στα F-16 πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Όπως έγινε γνωστό ο Ουκρανός πιλότος Ruslan Kurbangmukhamedov πέθανε κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ βρισκόταν στη Γαλλία, όπου και εκπαιδεύτηκε να πετά F-16.

Η σορός του παραδόθηκε στους συγγενείς τους στην ουκρανική πόλη Kremenchuk.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Moskovskij Komsomolets, οι συγγενείς του απλώς ενημερώθηκαν ότι «πέθανε» χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.
Ο Kurbanmukhamedov αναφέρεται πως ήταν έμπειρος πιλότος και ότι πέταξε σε διάφορες αποστολές μάχης στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας.

Όπως αναφέρεται, ένα σενάριο για τον θάνατο του Ουκρανού πιλότου είναι ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στη Γαλλία όταν δύο μαχητικά συγκρούστηκαν.

Το περιστατικό καταγράφηκε στα τέλη Αυγούστου στα βορειοανατολικά της χώρας.
Ωστόσο, τότε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επιβεβαίωσε τον θάνατο μόνο δύο πιλότων και ο Kurbanmukhamedov δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς.
Εικάζεται πάντως ότι ο Ουκρανός πιλότος θα μπορούσε να βρίσκεται στο πλήρωμα ενός εκ των δύο μαχητικών αεροσκαφών ως συγκυβερνήτης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό Ουκρανό πιλότο που είχε εκπαιδευτεί στη Δύση για τα F-16, καθώς στα τέλη Αυγούστου σκοτώθηκε ο Alexey Mesya, του οποίου το μαχητικό F-16 καταρρίφθηκε από «φιλικά πυρά» της αεράμυνας, επίσης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Και οι δύο πιλότοι που πέθαναν, δεν πρόλαβαν να πετάξουν ούτε σε μια αποστολή μάχης στον πόλεμο με τη Ρωσία μετά από την εκπαίδευση που έλαβαν στη Δύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response