Νεκρός ο Αζιζ Σάλχα σε αεροπορική επίθεση στη Γάζα- Υπεύθυνος λιντσαρίσματος Ισραηλινών στρατιωτών στη Ραμάλα το 2000

Κοινοποίηση:
ισραηλ_0

Ο Αζίζ Σάλχα, ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος στη Ραμάλα το 2000, σκοτώθηκε σε επίθεση της IAF στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε το Army Radio νωρίς το πρωί της Πέμπτης (3/10) επικαλούμενο παλαιστινιακές αναφορές.

Ο Σάλχα έγινε διάσημος κουνώντας έξω από παράθυρο τα χέρια του που ήταν καλυμμένα με το αίμα δύο εφέδρων στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που νωρίτερα είχαν δολοφονήσει ο ίδιος και άλλοι δράστες του λιντσαρίσματος.

Πριν από σχεδόν 24 χρόνια, οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού Vadim Norzhich και Yosef Avrahami βρήκαν τραγικό θάνατο από Παλαιστίνιο όχλο στο αστυνομικό τμήμα el-Bireh στη Ραμάλα, αφού εισήλθαν κατά λάθος στην πόλη που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Το χρονικό του λιντσαρίσματος

Όταν οι δύο στρατιωτικοί έφτασαν κατά λάθος στην πόλη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΠΑ και οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στη δίδυμη πόλη el-Bireh της Ραμάλα, κοντά στα κεντρικά γραφεία του αρχηγού της PLO Γιασέρ Αραφάτ. Η φήμη ότι Ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα, μεταδόθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα ένα πλήθος πάνω από 1.000 να συγκεντρωθεί ζητώντας τον θάνατό τους.

Οι έφεδροι του IDF δολοφονήθηκαν από το πλήθος μέσω ξυλοδαρμών και μαχαιρωμάτων, γεγονός που οδήγησε στη φωτογραφία του Salha με τα ματωμένα χέρια του στον αέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response