Νετανιάχου: Αυξάνεται η δημοτικότητά του μετά την εκστρατεία εξόντωσης της Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση:
neta

H δημοτικότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία επλήγη μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενδέχεται να ενισχύθηκε από τις στρατιωτικές επιτυχίες της χώρας του εναντίον της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για το Channel 12 του Ισραήλ, έδειξε ότι το κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα κέρδιζε περισσότερες έδρες από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχηματισμό εάν διενεργούνταν γενικές εκλογές. Επί του παρόντος ηγείται ενός εύθραυστου συνασπισμού υπερεθνικιστικών και υπερορθόδοξων κομμάτων.

Οι ερωτηθέντες επιδοκίμασαν επίσης τον Νετανιάχου ως πρωθυπουργό έναντι του κεντρώου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Γιάιρ Λαπίντ – με το 38% να τον προτιμά έναντι του αντιπάλου του που έχει υποστήριξη 27%.

Η εικόνα του Ισραηλινού πρωθυπουργού ως «θεματοφύλακα ασφαλείας» υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, που ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ. Από τότε, χιλιάδες έχουν βγει επίσης στους δρόμους στο Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους ομήρους που συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, η πρόσφατη επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, σε συνδυασμό με τη βασική υποστήριξη του πρώην πολιτικού αντιπάλου Γκίντεον Σάαρ, φαίνεται ότι ενίσχυσαν την εξουσία του Νετανιάχου – τουλάχιστον προσωρινά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response