Νετανιάχου: «Πράκτορες του Ιράν» επιχείρησαν επίθεση στο σπίτι του

Κοινοποίηση:
meaculpa-netaniaxou-696x522

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με μια σοβαρή απόπειρα δολοφονίας του ιδίου και της συζύγου του, που φέρεται να σχετίζεται με τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο προς την εξοχική κατοικία του Πρωθυπουργού.

 

“Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος”, ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. “Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα”, πρόσθεσε.

Η δήλωση του Νετανιάχου υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ως “σοβαρό λάθος”. Η Χεζμπολάχ, η οποία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει στρατηγικές ικανότητες και τεχνική υποδομή για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της οργάνωσης και τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response