Νορβηγία: Ηγετική δύναμη στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με 94,3% τον Αύγουστο του 2024

Κοινοποίηση:
norway

Η Νορβηγία έχει καταρρίψει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 94,3% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Αύγουστο του 2024.

 

Αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα, όπως αναφέρει η Νορβηγική Οδική Ομοσπονδία (OFV), αποδεικνύει τη δέσμευση της χώρας προς μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση. Ενώ άλλες χώρες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η Νορβηγία συνεχίζει να προχωρά με αποφασιστικότητα προς την πράσινη μετάβαση.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα μιας σειράς πολιτικών και κινήτρων που έχουν εφαρμοστεί για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει επενδύσει σε υποδομές φόρτισης και έχει προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθιστώντας τα πιο προσιτά για τους πολίτες. Αυτή η στρατηγική έχει οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα και έχει θέσει τη Νορβηγία στην πρωτοπορία της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτροκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Νορβηγοί αγόρασαν 10.480 νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το σύνολο σε 68.435 από την αρχή του έτους. Κορυφαίο σε πωλήσεις ήταν το Tesla Model Y, το οποίο είχε ένα εντυπωσιακό μερίδιο 18,8% των συνολικών πωλήσεων. Τα Hyundai Kona Electric και Nissan Leaf έπαιξαν επίσης κρίσιμους ρόλους, ενισχύοντας τη θέση της Νορβηγίας ως παγκόσμιου ηγέτη στην ηλεκτροκίνηση.

Η σκανδιναβική χώρα, μια μεγάλη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει θέσει στόχο να πουλά μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών έως το 2025, 10 χρόνια πριν από τον στόχο της ΕΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα των γενναιόδωρων φορολογικών κινήτρων που έχουν κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και ελκυστικά στους Νορβηγούς αγοραστές, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει το προβάδισμά της στην παγκόσμια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response