Νοτιοαφρικανός βουλευτής δεσμεύεται να «σκοτώσει λευκούς άνδρες, γυναίκες και τα παιδιά τους»

Κοινοποίηση:
Nayttokuva-2024-06-27-200237-990x556_restored

Πρόσφατα, ένα νεοεκλεγμένο μέλος του νοτιοαφρικανικού κοινοβουλίου, ο Andile Mngxitama, προκάλεσε αναστάτωση με τις εμπρηστικές του δηλώσεις. Ο Mngxitama, μέλος του κόμματος uMkhonto weSizwe (MKP) του Προέδρου Jacob Zuma, κατά την ορκωμοσία του στην Εθνοσυνέλευση της χώρας, έδωσε μια περιβόητη ομιλία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Εμπρηστικές Δηλώσεις

Κατά την ομιλία του, ο Mngxitama ακούστηκε να φωνάζει: «Σκοτώνουμε τους λευκούς, σκοτώνουμε τα παιδιά, σκοτώνουμε τις γυναίκες, σκοτώνουμε τα σκυλιά και τις γάτες τους, σκοτώνουμε ό,τι μας έρθει». Αυτή η ρητορική προκάλεσε σοκ και αγανάκτηση, ιδίως μεταξύ των λευκών Νοτιοαφρικανών, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του ως ρατσιστικές και εμπρηστικές.

Η εκλογική νίκη του Mngxitama έχει πυροδοτήσει διαμάχες και εκκλήσεις για την παραπομπή του. Μια αναφορά που ξεκίνησε από την οργάνωση Concerned Citizens, περιγράφει τον Mngxitama ως «απειλή για τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης και της συμφιλίωσης της Νότιας Αφρικής». Η αναφορά υποστηρίζει ότι οι προηγούμενες εκκλήσεις του Mngxitama για βία κατά της λευκής κοινότητας ήταν ξεκάθαρα «γενοκτονικές» και είχαν τροφοδοτήσει τη φυλετική ένταση και τη βία.

Η ομάδα Concerned Citizens κάλεσε επίσης την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νότιας Αφρικής να αμφισβητήσει τη ρητορική του Mngxitama στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η ανησυχία είναι ότι η ρητορική του μπορεί να ενθαρρύνει περαιτέρω βία και να επιδεινώσει την ήδη έντονη φυλετική ένταση στη χώρα.

Το διαφυλετικό έγκλημα στη Νότια Αφρική συνεχίζει να επηρεάζει δυσανάλογα τη λευκή μειονότητα της χώρας. Από το 2022 έως το 2023, οι περιπτώσεις απαγωγών αυξήθηκαν κατά 41,7%, οι απόπειρες δολοφονίας κατά 13,7% και οι καταγγελίες κλοπών αυτοκινήτων κατά 8,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των δολοφονιών με τεθωρακισμένα αυτοκίνητα παρέμεινε στις 238.

Οι λευκοί Μπόερ της Νότιας Αφρικής πρέπει να αντιμετωπίσουν ρατσιστική βία και βασανιστήρια από τους μαύρους. Ο Ερνστ Ρόετς, πολιτικός διευθυντής του Χριστιανο-συντηρητικού Κινήματος Αλληλεγγύης της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι οι δολοφονίες λευκών αγροτών από μαύρους υπόπτους συχνά συνοδεύονται από συνθήματα όπως «Tapa buuri» («Σκοτώσε τον Μπόερ») που γράφονται με αίμα στους τοίχους των σπιτιών τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως Έλληνες, μόνο με τα όπλα πλέον. Ξεκινώντας από τους εχθρούς που μας θέλουν νεκρούς και λέγεται Καθεστώς της Μεταπολίτευσης.

    Διαφορετικά το 2027 θα έχουμε αλαχουμπαρίτες σαν τον παραπάνω να λένε το ίδιο, την ώρα που θα είναι κυβέρνηση. Γιατί έχουν τους ψήφους να το κάνουν.

  2. εδώ σε βάζουν φυλακή για ρατσισμό αν κάνεις διαδήλωση κατά της παρέλσης των έκφυλων στη Θεσσαλονίκη

Leave a Response