Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: «Η Δύση θέλει τους τεράστιους φυσικούς πόρους της Ρωσίας – Για αυτό ξεκίνησε τον πόλεμο»

Κοινοποίηση:
1018_IRAN_oil_gas_field_ahvaz_county_bne_generic_Iranian_Fire_altar_Cropped

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης ε.α. και βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου, πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας επί κυβερνήσεως Τραμπ, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξη του ανέλυσε τους λόγους που το κλαμπ της παγκοσμιοποίησης επιθυμεί τον πόλεμο με την Ρωσία.

Όπως είπε ο συνταγματάρχης ε.α. ο βασικός λόγος που ξεκίνησε η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και η πρόκληση του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι η Ρωσία έχει την δική της εθνική ταυτότητα και αυτό δεν μπορούν να το δεχτούν.

Δεν μπορούν να το δεχτούν γιατί με τη σημερινή ρωσική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να «βάλουν χέρι» στους τεράστιους φυσικούς πόρους που διαθέτει η χώρα αυτή.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο ΜακΓκρέγκορ:

 «Οι ελίτ της  παγκοσμιοποίησης  κυβερνούν στην Ευρώπη ακριβώς όπως κυβερνούν εδώ.  Οι άνθρωποι που ελέγχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά μας και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ελέγχουν τώρα τις κυβερνήσεις μας.

Θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία γιατί είναι η τελευταία υπερδύναμη στην Ευρώπη με τη δική της εθνική ταυτότητα.

Τι μας έχουν κάνει οι παγκοσμιοποιητές; Έχουν κατακλύσει τις χώρες μας με μετανάστες με συγκεκριμένο στόχο την εξάλειψη της εθνικής μας ταυτότητας.

Επίσης, εάν μπορέσουν να απομακρύνουν  τον Πούτιν και την τρέχουσα ρωσική κυβέρνηση, θα είναι σε θέση στη συνέχεια να φέρουν όλες  τις παγκόσμιες εταιρείες  στη Ρωσία με στόχο την εξάντληση των τεράστιων φυσικών πόρων που διαθέτει προς όφελός τους βέβαια».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ είπε το Σάββατο ότι η Ουκρανία έχει το σταθερό νομικό και στρατιωτικό δικαίωμα να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία για να κερδίσει πλεονέκτημα μάχης – που αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις ορισμένων συμμάχων των ΗΠΑ – ακόμη και όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται να επιτρέψει στο Κίεβο να το κάνει χρησιμοποιώντας Όπλα αμερικανικής κατασκευής.

«Κάθε έθνος που δέχεται επίθεση έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Και αυτό το δικαίωμα δεν σταματά στα σύνορα του δικού σας έθνους», είπε ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, μιλώντας στο κλείσιμο της ετήσιας συνεδρίασης της επιτροπής, στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο στρατηγός των ΗΠΑ CQ Brown, επικεφαλής του Κοινού Επιτελείου.

Ο Μπάουερ, που προέρχεται από την Ολλανδία, πρόσθεσε επίσης ότι τα έθνη έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να θέτουν όρια στα όπλα που στέλνουν στην Ουκρανία.

Όμως, δίπλα του σε μια ενημέρωση τύπου, ο υποστράτηγος Karel Řehka, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχίας, κατέστησε σαφές ότι το έθνος του δεν θέτει τέτοιους περιορισμούς όπλων στο Κίεβο.

«Πιστεύουμε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα το χρησιμοποιήσουν», είπε ο Řehka.

Τα σχόλιά τους έγιναν τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει εάν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από την Αμερική για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response