Ντοκουμέντο από το μέγεθος της φωτιάς στη Βόλβη – «Πέρυσι στο ίδιο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά δύο φορές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα.

Βίντεο ντοκουμέντο του ThessToday.gr αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς: πεύκα, έλατα και πουρνάρια έχουν γίνει στάχτη, με την εστία της φωτιάς να εντοπίζεται σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να κρίνονται καθοριστικές οι ρίψεις από αέρος – σε αντίθεση με την αδυναμία πρόσβασης των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. «Στο ίδιο σημείο ξέσπασε φωτιά πέρυσι, δύο φορές και μάλιστα, σε διάστημα έξι ημερών», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr, ο οποίος επισημαίνει ότι πυρκαγιά εκδηλώθηκε και πριν από ένα εικοσιτετράωρο, στην περιοχή του Προφήτη.

«Ανησυχούμε μη ξεφύγει η φωτιά πάνω από το βουνό»

«Έχει δύο χωριά σε κοντινή απόσταση (μικρή Λίμνη και Στεφανινά) με περισσότερα από 50 σπίτια. Για την ώρα δεν απειλούνται, αλλά φοβόμαστε μην ξεφύγει η φωτιά πάνω από το βουνό», δήλωσε ένας άλλος κάτοικος στο ThessToday.gr, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως «πρόκειται για τεράστιο δάσος».

Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη, προειδοποιώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης φωτιάς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνδράμει στο σημείο με 15 οχήματα και 38 άτομα πλήρωμα που επιχειρούν, καθώς και δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: