Μπορεί εκατοντάδες πολίτες να είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και μία γυναίκα να βρήκε φρικτό θάνατο, την περασμένη Δευτέρα, όταν το πύρινο θηρίο κατέκαψε περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης στη βορειοανατολική Αττική, όμως οι αρμόδιοι φαίνεται πως δεν έβαλαν μυαλό, αφού αδιαφορούν πλήρως για τα ζώα της άγριας φύσης, αλλά και για τα κατοικίδια που εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντάς τα χωρίς νερό και τροφή.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο «φως», ουδείς έχει ενδιαφερθεί για την πανίδα στις περιοχές που επλήγησαν από την τεράστια πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, καθώς τα τετράποδα που κατάφεραν να επιζήσουν μετά την πύρινη κόλαση έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Οχι μόνο τα ζώα που ζούσαν ελεύθερα στη φύση, αλλά και τα δεσποζόμενα, που δεν κατάφεραν τις τραγικές στιγμές των εκκενώσεων να σμίξουν με τους ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές χωρίς την παραμικρή φροντίδα.
Ελάφια, αλεπούδες, λαγοί, πουλιά, σκυλάκια, γάτες και πολλά ακόμα είδη που βρέθηκαν παγιδευμένα στις φλόγες, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, παραμένουν στα καμένα, δίχως κανείς να τα λογαριάζει. Πρόκειται για πλάσματα που βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη, όταν είδαν τις θηριώδεις φλόγες να «πνίγουν» στην Αττική και παρέμειναν αβοήθητα μέσα στους πυκνούς καπνούς. Πλέον αναζητούν μάταια τροφή και νερό, αφού τα πάντα έχουν ερημώσει μετά τη φωτιά.
Η Πολιτική Προστασία, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι λοιπές κυβερνητικές υπηρεσίες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για εκείνα και πλέον δεν αποκλείεται ακόμα και όσα σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα να καταλήξουν από την αφυδάτωση και την ασιτία. Πιθανολογείται πως αρκετά από αυτά είναι τραυματισμένα και φοβισμένα ή ακόμη και κλειδωμένα σε αυλές σπιτιών, με συνέπεια να χρειάζονται, εκτός από φροντίδα, και ιατρική περίθαλψη.
Πηγές αναφέρουν πως στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για τα τετράποδα, ενώ δεν έχουν στηθεί ούτε επιχειρήσεις διάσωσης, παρά μόνο μεμονωμένες ενέργειες από ομάδες εθελοντών, που κινητοποιήθηκαν μετά τις εκκλήσεις κατοίκων, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές, καθώς πρόκειται για μια τεράστια έκταση, στην οποία είχαν βρει καταφύγιο αμέτρητα ζώα προτού ξεσπάσει η φωτιά στον Βαρνάβα που έφτασε μέχρι και το Πάτημα Χαλανδρίου.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία αλλά και φόβο στις περιοχές που συνορεύουν με τις καμένες εκτάσεις, καθώς δεν αποκλείεται όσα τετράποδα επέζησαν να αναζητήσουν τροφή και περίθαλψη στον αστικό ιστό, με συνέπεια να κινδυνεύσουν όχι μόνο αυτά αλλά και οι πολίτες.
Καλε τι λετε τωρα? Δινουνε οι περισσοτεροι ενδιαφερον για τα κατοικιδια των πολεων? Με το κορωναιο για να κανουνε τη βολτα τους πολλοι πηρανε σκυλια και το βλαστημανε τωρα!