Με ένα φαρμακοποιό έχει μείνει το Νοσοκομείο Μεταξά ο οποίος πρέπει να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών, πράγμα ανέφικτο! Μεγάλες ευθύνες αποδίδονται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά δεν έπραξε τίποτα ουσιαστικό για να προλάβει τη σημερινή κατάσταση.
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια ξανά μετά την άρνηση του Επιστημονικού Συμβουλίου να εγκρίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Φαρμακείου, λόγω σημαντικής υποστελέχωσης. Αντιθέτως, υποχρεώθηκε να επιστρέψει για 20 μέρες η Διευθύντρια του Φαρμακείου, η οποία είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και αίτημα αδείας, προκειμένου να μην τιναχτεί το Νοσοκομείο στον αέρα, μέχρι να βρεθεί ακόμα μια προσωρινή λύση, όπως είχε γίνει και τους αναισθησιολόγους του ίδιου νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι ο ελάχιστος αριθμός φαρμακοποιών που απαιτείται για την ασφαλή κάλυψη των εφημεριών είναι τρεις. Ο κίνδυνος για τη διακοπή χημειοθεραπειών ή τη μη εύρυθμη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου Μεταξά είναι πλέον ορατός.
Έλεγχος για τα οικονομικά
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται έλεγχος από ειδικό κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας στο Νοσοκομείο Μεταξά, μετά από έγγραφες σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Μάλιστα, το θέμα τελεί εδώ και καιρό σε γνώση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, αλλά και του Υπουργού Υγείας.
Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά υλικά και εκφοβισμός υπαλλήλων
Οι καταγγελίες όμως δε σταματούν στα ανωτέρω, καθώς την ίδια ώρα που σπαταλούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τεστ κορωνοϊού, δικηγόρους, έπιπλα, φυτά και σημαίες, καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε βασικό ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως αντιδραστήρια για απλές εξετάσεις αίματος! Ενώ ασκείται ψυχολογική και λεκτική βία σε στελέχη και εργαζόμενους του Νοσοκομείου που εκφράζουν διαφωνίες σε επιλογές της Διοίκησης, οι οποίες δεν ακολουθούν την οδό της νομιμότητας.
Ο Υπουργός Υγείας τι κάνει για όλα αυτά;
Το ερώτημα που προκύπτει εφόσον ισχύουν όλα τα παραπάνω, είναι τι στάση κρατά για όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης;
Πώς έχει διαχειριστεί τα αποτελέσματα της περιβόητης αξιολόγησης των Διοικητών Νοσοκομείων;
Πώς επιτρέπει να επικρατεί τέτοια κατάσταση στο μοναδικό αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά και των Νησιών του Αιγαίου;
Έχει δώσει εντολή για άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις έγγραφες αναφορές που υπάρχουν;