Ντόναλντ Τραμπ – Πώς το The Apprentice δημιούργησε ένα «τέρας»: Η παραδοχή ενός πρώην στελέχους

Κοινοποίηση:
trump-1-696x464

Ο Μίλερ, με 25 χρόνια εμπειρίας στο μάρκετινγκ για το NBC και το NBCUniversal, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση ενός ριάλιτι που συνέβαλε στην αναγνώριση του Ντόναλντ Τραμπ ως σούπερ σταρ.

 

Αν και ο Τραμπ ήταν ήδη γνωστός λόγω της προσωπικότητάς του και της οικονομικής του επιτυχίας, η συμμετοχή του σε αυτή την εκπομπή τον ανέδειξε σε ένα νέο επίπεδο δημοσιότητας. Η φράση «απολύεσαι» έγινε εμβληματική και συνδέθηκε άμεσα με την εικόνα του Τραμπ, κάνοντάς τον αναγνωρίσιμο σε ευρύτερο κοινό.

Η επιτυχία της εκπομπής δεν περιορίστηκε μόνο στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη φήμη που απέκτησε από το ριάλιτι ως εργαλείο για να εισέλθει στην πολιτική σκηνή. Το επιχειρηματικό του υπόβαθρο, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική του παρουσία, τον βοήθησαν να προβάλλει τις απόψεις και τις πολιτικές του θέσεις, οδηγώντας τελικά στην εκλογή του ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μίλερ σημείωσε στο άρθρο του ότι για να πουλήσουμε την εκπομπή «δημιουργήσαμε την αφήγηση ότι ο Τραμπ ήταν ένας υπερ-επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζούσε σαν βασιλιάς».

 

Ντόναλντ Τραμπ: Από το ριάλιτι, στον Λευκό Οίκο

Παραδέχτηκε ότι η αφήγηση ήταν μια ουσιαστική υπερβολή που είχε ως αποτέλεσμα ο Τραμπ να φαίνεται πιο επιτυχημένος από αυτό που πραγματικά ήταν.

«Ο Τραμπ μπορεί να ήταν η τέλεια επιλογή για να γίνει το αφεντικό αυτής της εκπομπής, επειδή οι πιο επιτυχημένοι CEO ήταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθούν με το ριάλιτι και δεν ήθελαν να προσλάβουν τυχαίους νικητές σε ριάλιτι σόοτ στις εκτελεστικές τους ομάδες», έγραψε ο Μίλερ.

«Ο Τραμπ δεν είχε τέτοιες ανησυχίες. Είχε άφθονο χρόνο για τα γυρίσματα, του άρεσε η προσοχή και ζωγράφισε μια θετική εικόνα του που δεν ήταν αληθινή».

Η ομάδα μάρκετινγκ χρησιμοποίησε αυτή την εικόνα ενός επιτυχημένου επιχειρηματία για να προωθήσει το σόου και ο Μίλερ είπε ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσει τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response