«Νόμιζα ότι όλοι το ήξεραν»: Άνδρας συνειδητοποίησε ότι χρησιμοποιούσε λάθος την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου

Κοινοποίηση:
λκνλκνλκν

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα στην καθημερινότητα που οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει πώς να κάνουν σωστά.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει πλήξει τις Η.Π.Α. εδώ και πολύ καιρό, με ένα στα έξι ενήλικα άτομα να μην έχει βασικές δεξιότητες όπως η ανάγνωση, τα μαθηματικά, η επίλυση προβλημάτων και η τεχνολογία, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013.

Το πρόβλημα με την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου

Και μερικές από αυτές τις ελλείψεις γνώσης είναι τόσο απλές όσο η τοποθέτηση της ηλιοπροστασίας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Ένας άνδρας δήλωσε πρόσφατα ότι έμαθε μια σχετικά απλή δεξιότητα ως ενήλικας και το μοιράζεται στο TikTok, όπου οι θεατές λένε ότι δεν είναι ο μόνος που δεν γνώριζε τον σωστό τρόπο τοποθέτησης της ηλιοπροστασίας στο όχημά του για να αποτρέπει τη θερμότητα.

Λάθος τοποθέτηση του προστατευτικού ήλιου στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα από τον Kim (@kl3xf) στο TikTok, δείχνει ότι προηγουμένως τοποθετούσε το προστατευτικό ήλιου στο όχημά του λάθος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπλόκαρε πλήρως τον ήλιο και δε μειωνόταν η θερμότητα στο αυτοκίνητο.

«Έπειτα από τόσα χρόνια που το έκανα λάθος», αναφέρει μια επισήμανση κειμένου στο επτά δευτερολέπτων βίντεο. «Επιτέλους το έκανα σωστά».

Σε επόμενα βίντεο, ο χρήστης δείχνει άλλους οδηγούς που έχουν χρησιμοποιήσει λάθος το προστατευτικό του ήλιου ενώ είναι σταθμευμένοι. Σε ένα βίντεο, ένας οδηγός έχει τοποθετήσει το προστατευτικό από την εξωτερική πλευρά του αυτοκινήτου.

 Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το προστατευτικό ήλιου του παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Για να μειώσετε την ποσότητα θερμότητας που επιτρέπεται να περάσει από το παρμπρίζ, η μεταλλική ή αλουμινένια πλευρά πρέπει να είναι στραμμένη προς τα έξω το καλοκαίρι, λένε οι ειδικοί αυτοκινήτων. Η πλευρά με σχέδιο ή μη αλουμινένια επιφάνεια πρέπει να είναι στραμμένη προς τα έξω το χειμώνα.

Βίντεο

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: