Νόρα Βαλσάμη: «H Βουγιουκλάκη χώρισε τον Παπαμιχαήλ γιατί δεν άντεχε τους ξυλοδαρμούς»

Κοινοποίηση:
valsami-voygioyklaki

Η Νόρα Βαλσάμη σε μια σπάνια εξομολόγηση θυμάται στιγμές από τη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στα κεφάλαια «Αλίκη Βουγιουκλάκη» και «Ζωή Λάσκαρη» η Νόρα Βαλσάμη θυμάται πόσο υπέροχα έζησε στο πλευρό τους. «Το Αλικάκι το ήξερα από αρκετά παλιά. Ομως, γίναμε κολλητές από τις πρόβες που κάναμε για τη “Λυσιστράτη”. Οταν βρισκόμασταν και κάναμε πάρτι, τα κάναμε όλα σε υπερβολικό βαθμό.

Ανάστα ο Κύριος! Περιμέναμε πώς και πώς να έρθουν τα γενέθλιά μας, να γλεντήσουμε με την ψυχή μας. Για τέτοια φιλία μιλάμε» λέει συγκινημένη με όσα θυμάται, ενώ αναφέρεται και στον μυστικό γάμο της Αλίκης με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη.

«Ημουν ο πρώτος άνθρωπος που το εμπιστεύτηκε. Και μου είπε πώς τον γνώρισε, αλλά και πώς τον χώρισε. Η Αλίκη ήξερε τα πάντα για μένα και ήξερα τα πάντα για εκείνη». Ωστόσο, η επόμενη ερώτηση είναι για τους άγριους καβγάδες, αλλά και τους ξυλοδαρμούς από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, και αν της είχε εκμυστηρευτεί κάτι τέτοιο.

Οι ξυλοδαρμοί Αλίκης με τον Παπαμιχαήλ
«Η Αλίκη δεν άντεξε άλλο… Ετσι χώρισαν. Δεν άντεξε από τους ξυλοδαρμούς, όπως μου είχε πει, και τον χώρισε». Ανάβει ένα τσιγάρο, τραβάει μια γερή ρουφηξιά και απαντάει με πόνο στην επόμενη ερώτηση, για το πότε θυμάται να μίλησε τελευταία φορά με την κολλητή της φίλη, την Αλίκη.

«Πλησίαζε Πάσχα. Ηταν το τελευταίο Πάσχα που η Αλίκη ήταν ζωντανή. Ηξερε ήδη ότι έχει καρκίνο. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει “άντε, μαζέψτε τα πράγματα να πάμε στον Θεολόγο”. Ηταν πεπεισμένη ότι θα γίνει καλά. Ακόμα και τώρα, τα λόγια της πολλές φορές στριφογυρίζουν στο μυαλό μου. “Θα περάσει, Νοράκι μου, και αυτό, θα περάσει” μου είπε. Νόμιζε ότι θα το αντέξει. Οταν μπήκε πια στο νοσοκομείο και είχε πάρει τον δρόμο της για να “φύγει”, εγώ κάθε μέρα μόλις τελείωνα τις πρόβες πήγαινα και της έκανα παρέα.

Ωρες ολόκληρες. Μόνο εμένα ήθελε να μπαίνω στο δωμάτιο. Ούτε τη μάνα της δεν δεχόταν να πάει να τη δει. Και είχε τις αισθήσεις της μέχρι το τέλος. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν μελανιασμένη όλη. Δεν θέλω να θυμάμαι εκείνο το βλέμμα της, που μου τρυπάει ακόμα και σήμερα το μυαλό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Στον Θεολογο στο εξοχικο της, εφευγε βραδυ και τα πινε μεχρι τα ξημερωματα με τους ψαραδες και τον αφηνε στο σπιτι να βρασει καλα τον Παπαμιχαηλ.
    Οταν επεστρεφε ξημερωματα, οι ντόπιοι ελεγαν πως αντιλαλουσε ολος ο κόλπος απ τις τσιριδες της οταν τις ετρωγε.
    Τον προκαλουσε για να τις φαει, ήταν εριστική και τον κατεστρεψε στο τελος. Δεν ηταν για σπίτι.

  2. Ξύλο έτρωγε,μήπως όμως του φόραγε και κέρατα;Λέω εγώ τώρα,οπότε,άντε γεια

  3. Προσπαθησε ο συγχωρεμενος μηπως την κανει ανθρωπο και γυναικα για σπιτι να σωσουν τουλαχιστο το παιδι αλλα μπα… Φανηκε αργοτερα τι προτεραιοτητες ειχε… βλασσης σπυροπουλος κοκ. Τι περιμενατε να μην την πληρωσει το παιδι;

    1. Μα δεν υπήρχε αρσενικό – τουλάχιστον του καλλιτεχνικού χώρου – που δεν τον είχε πάρει η Αλίκη. Και ποιον δεν είχε πάρει…

    2. O Παπαμιχαήλ ηταν χρόνια αλκοολικός ρε ηλίθιε, που κάθεσαι και τον δικαιολογείς κιόλας. Βλάκα άσχετε.

    3. Σαν τι πληρωσε ο βουτυρομπεμπες δεν μας εξηγείς ομως;
      Αφου εφαγε οτι του αφησε η μανα του μετα ηθελε κι απο τον παπαμιχαήλ ..καλα εκανε και τον αποκληρωσε ηξερε τι θα κανει στη συνεχεια

      1. Αυτο εννοω οτι η μανα με τα καμωματα της συνεβαλε στην κακη ανατροφη και κακο χαρακτηρα του γιου τους

Comments are closed.