Νότιο Πήλιο: Βροντερό «Όχι» σε ανεμογεννήτριες και σύσταση εταιρείας ύδρευσης

Κοινοποίηση:
f5727695d75acff8ac15839e985309bb_XL

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές, όπως ζητήματα υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων, ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας συγκοινωνίας, έθεσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής ΠΕΔ Θεσσαλίας Ορεινών Περιοχών και Νήσων, στο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ χθες (17/10) στη Λαμία.

Ο κ. Μιτζικός στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν η αρνητική απόφαση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Πήλιο.
Παράλληλα, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του σχεδίου σύστασης μίας εταιρείας Ύδρευσης ανά Νομό, τονίζοντας πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα εξακολουθεί να διαχειρίζεται μόνος, αυτόνομα και ανεξάρτητα την ύδρευση των δημοτών και άρδευση των αγροτών του, αφού κατ´αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η μη αύξηση και το πάγωμα των τιμολογίων του νερού παρόλες τις αυξήσεις στο κόστος και ιδιαίτερα σε αυτό της ενέργειας.

Ο κ. Μιτζικός επισήμανε πως στον τομέα της άρδευσης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα εξακολουθεί να είναι δίπλα στους αγρότες, προσλαμβάνοντας πάντα ο ίδιος τους υδρονομείς και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωρά η ίδια στη συντήρηση και αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου.

«Τούτα ελέγχονται πολιτικά, θεσμικά και διαδικαστικά τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή αλλά και από τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων. Αυτή την θεσμική κατοχύρωση και ελέγχου του νερού δεν θα τη χάσει ο δημότης και ο αγρότης του Δήμου Νοτίου Πηλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής ΠΕΔ Θεσσαλίας Ορεινών Περιοχών και Νήσων Μιχάλης Μιτζικός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response