06/10/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ν.Πεσκόφ: «Η πολιτική βούληση του Βίκτορ Ορμπάν για ειρήνη είναι αξιέπαινη»

Κοινοποίηση:
dmitry-peskov

Πολύ θετική η αποτίμηση του Κρεμλίνου για τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Η Μόσχα αξιολογεί την πολιτική βούληση για διάλογο που επέδειξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν με τις επισκέψεις του στη Ρωσία και την Κίνα με πολύ θετικό τρόπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχει δείξει την πολιτική του βούληση για διάλογο. Το θεωρούμε πολύ, πολύ θετικά. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο» είπε ο Πεσκόφ.

Υπενθύμισε ότι ο Όρμπαν έχει προγραμματίσει άλλα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον.

«Προφανώς, θα πει περαιτέρω στους συναδέλφους του στη συμμαχία για τις εντυπώσεις του και για τις πληροφορίες που έλαβε στις πρωτεύουσες. Και μετά θα δούμε τι θα αλλάξει» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κίεβο και τη Μόσχα στις 2 και 5 Ιουλίου.

Πρότεινε πρώτα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στη συνέχεια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσουν την προοπτική κατάπαυσης του πυρός και να προετοιμαστούν για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν είναι υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, καθώς το Κίεβο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Αντίθετα, υποστήριξε τον πλήρη τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι νωρίτερα είχε περιγράψει τις προϋποθέσεις για αυτό στην ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: