ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Σοβιετικές ευχές στους Έλληνες από τον Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
eyhes-ypoik_iefimerida

Οι καιροί άλλαξαν, ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» γκρεμοτσακίστηκε, τα Τείχη του Αίσχους έπεσαν, αλλά κάποιοι στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης επιμένουν… σοβιετικά.

 

Βέβαια, τώρα έχουν αλλάξει αφεντικά κι έχουν περάσει από τους χασάπηδες των λαών τους, Στάλιν και Τσαουσέσκου, στην υπηρεσία του παλιοπαλιάτσου Τραμπ, αλλά εμπαθείς μπολσεβίκοι ήταν και τοιούτοι παραμένουν!

Ευχές –φυσικά χωρίς καμμιά αναφορά στα Χριστούγεννα- σοβιετικού τύπου, λοιπόν, επέλεξε να στείλει στους Έλληνες το κομισαριάτο (υπουργείο) Οικονομικών του Τσακαλώτου!

«Με το βλέμμα γύρω μας και μπροστά, διεκδικούμε να σχεδιάσουμε τις ζωές μας, μαζί. Όλοι και όλες. Η συλλογική σκέψη έχει το φως και η συλλογική πράξη τα χρώματα. Και τα δυο μαζί έχουν μία δύναμη σωρευτική να αλλάζουν τη ζωή. Όχι των λίγων. Όλων μας. Με τις ευχές και την σκέψη μας σε κάθε καλό για όλους και όλες, αυτές τις γιορτές και τη νέα χρονιά».

Αυτά αναφέρει η εορταστική κάρτα του υπουργείου Οικονομικών, που αντί για κάποια χριστιανική εικόνα στο πνεύμα των ημερών, απεικονίζει μια κουλτουριάρικη δημιουργία του στρατευμένου στο κόμμα των μπολσεβίκων Σοβιετικού ζωγράφου Ιβάν Κουντριάσοφ, με το πρώτο Σοβιετικό Θέατρο στην πόλη Όρενμπουργκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: