Ξάνθη: Την εξαπάτησε και της απέσπασε 8.480€ για δήθεν πώληση αυτοκινήτου

Κοινοποίηση:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για υπόθεση εξαπάτησης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 19-10-2024 στην Ξάνθη.

Αναλυτικότερα, η παθούσα εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο πωλητή.

Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.480 ευρώ χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συμβουλές στους πολίτες

Με αφορμή τόσο το ανωτέρω περιστατικό όσο και ανάλογα που έλαβαν χώρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου επιτήδειοι χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και παριστάνοντας, είτε υπαλλήλους διάφορων δημόσιων υπηρεσιών και λογιστικών γραφείων, είτε πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου, αποσπούν από πολίτες χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει:

  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα/εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα ή υπάρχουν αναρτήσεις για αυτά στο διαδίκτυο.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα ή ως λογιστές με πρόσχημα να σας επιστραφούν χρήματα ή να επιδιορθωθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τραπεζικών ιδρυμάτων αφού πρώτα ενημερωθείτε επαρκώς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επικοινωνείτε ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι με την τράπεζά σας, για επιβεβαίωση συναλλαγών για τις οποίες άγνωστοι σας απέστειλαν σχετικά παραστατικά.
  • Η τράπεζα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς και τα προσωπικά σας δεδομένα µέσω e-mail ή sms ή τηλεφωνικά. Μην γνωστοποιείτε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας σε τρίτους.
  • Να πληκτρολογείτε οι ίδιοι την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) των τραπεζικών ιδρυμάτων για την είσοδο στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και να μην εισάγετε ποτέ τα προσωπικά τραπεζικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) του συνδέσμου που σας αποστέλλουν, καθώς δεν είναι ίδια με τη γνήσια διεύθυνση της ιστοσελίδας του εκάστοτε Τραπεζικού Ιδρύματος.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response