Πόσες φορές έχετε διαφωνήσει με το παιδί σας, που βλέπει τα μηχανήματα με τη δαγκάνα και σας ζητάει μία ακόμα προσπάθεια για να πιάσει το λούτρινο αρκουδάκι που έχει βάλει στο μάτι; Πόσες φορές έχετε διαφωνήσει με τον ίδιο σας τον εαυτό που σάς προκαλεί να ρίξετε το κέρμα κι ας πάει χαμένο, γνωρίζοντας ότι χαμένο θα πάει.
Ενώ όλα δείχνουν πως θα πιάσετε το αρκουδάκι, η δαγκάνα ξαφνικά ανοίγει και το αρκουδάκι πέφτει πάλι στο κενό. Αυτό που δεν γνωρίζετε, μάλλον, είναι ότι πίσω από αυτό υπάρχει ένα τεράστιο κόλπο.
Πιο συγκεκριμένα, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να πιάνει το πολυπόθητο λούτρινο μόνο όταν θα έχετε ρίξει αρκετά κέρματα στο μηχάνημα.
Για παράδειγμα, αν υπολογίσουμε ότι το κουκλάκι κοστίζει 5 ευρώ και ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50% κέρδος, θα πρέπει να ξοδέψετε τουλάχιστον 15 κέρματα των 50 λεπτών για να δουλέψει κανονικά η δαγκάνα.
Μάλιστα, αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο αν διαβάσει κανείς το εγχειρίδιο οδηγιών του μηχανήματος: «H διαχείριση των κερδών είναι εύκολη, απλώς ορίζεις την αξία του νομίσματος, του δώρου και το επίπεδο κέρδους».
Το μηχάνημα θα υπολογίσει αυτόματα πότε να δώσει όλη τη δύναμη στη δαγκάνα και αυτό θα γίνεται τυχαία, ώστε οι παίκτες να μην μπορούν να το προβλέψουν.
Σα να παιζεις φρουτακια με λιγα λογια ολα στημενα ολα τα τυχερα παιγνια εχουν σκοπο να κλεβουν το πελατη.