Ξανά στη θάλασσα: Η Ιερισσός επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς μετά την απαγόρευση κολύμβησης

Κοινοποίηση:
paralia-xaplostra

Η απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική αίρεται, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τις απαραίτητες αξιολογήσεις και ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των λουομένων.

 

Η παραλία Ιερισσού είναι γνωστή για τα καθαρά νερά και την όμορφη αμμουδιά της, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Η άρση της απαγόρευσης επιτρέπει στους πολίτες και τους τουρίστες να απολαύσουν ξανά τις θαλάσσιες δραστηριότητες και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Η απόφαση

“Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, αίρεται η απαγόρευση σχετικά με τη χρήση της ακτής κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη, και συγκεκριμένα από το σημείο αναφοράς του υδάτινου Πάρκου Ιερισσού (Μόλος επί της οδού Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση 200 μέτρων προς τον μόλο επί της οδού Ηρώων και 200 μέτρα προς το Κάμπινγκ Ιερισσού), δεδομένου ότι, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων θαλασσινού νερού, προκύπτει ότι, η ποιότητα του θαλασσίου ύδατος βρίσκεται εντός αποδεκτών ορίων από πλευράς μικροβιολογικών παραμέτρων για τα θαλάσσια ύδατα κολύμβησης”.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα είχε απαγορευτεί η κολύμβηση στο σημείο λόγω ανεπεξέργαστων λυμάτων που είχαν πέσει στη θάλασσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: