Ξανά στους δρόμους οι γιατροί ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ – Πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη

Κοινοποίηση:
shutterstock_501556321-600x400-1-1

Με βασικά αιτήματα τις προσλήψεις, αυξήσεις μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και φρένο στην επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε νέα πανελλαδική κινητοποίηση για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κήρυξαν 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας 08:00 – 15:00 στην Αττική, με συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
«Δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία που είναι το χαμηλότατο ύψος των δημοσίων δαπανών υγείας το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Δεν φτιάχνει το ΕΣΥ με τέτοιο ύψος δημοσίων δαπανών. Συνεχώς θα αυξάνονται οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας, είτε εντός του συστήματος είτε εκτός», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η έλλειψη προσωπικού οδήγησε στο κλείσιμο του 40% των χειρουργικών αιθουσών, ενώ το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ούτε μέσω των απογευματινών χειρουργείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response