Ξεβράστηκε μυστηριώδες θαλάσσιο «τέρας» μήκους 2 μέτρων – Άφωνοι οι ντόπιοι (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Xebrastike

Το γιγαντιαίο ψάρι αναγνωρίστηκε από επιστήμονες ως είδος διαφορετικό από το κοινό ηλιόψαροΈνας θαλάσσιος γίγαντας μήκους 7 ποδιών (περίπου 2,1 μέτρων) εντοπίστηκε σε κοινή θέα, αφότου ξεβράστηκε σε παραλία, με τους ντόπιους να μένουν άφωνοι στο πρωτόγνωρο θέαμα. Το ογκώδες ψάρι, μέρος της οικογένειας των ηλιόψαρων, απαθανατίστηκε με την εικόνα του να κάνει τον γύρο των social media την περασμένη εβδομάδα.

Το γιγαντιαίο ψάρι εντοπίστηκε στην παραλία Gearhart στο Όρεγκον, των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Seaside Aquarium. Στο σημείο μετέβη μία επιστήμονας προκειμένου να αναγνωρίσει το τεράστιο ψάρι.

«Αρχικά, αυτό το μεγάλο ψάρι με παράξενη όψη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξ ου και οι πολίτες συρρέουν στην παραλία για να το δουν από κοντά», ανέφερε το ενυδρείο σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Η Marianne Nyegaard από τη Νέα Ζηλανδία έσπευσε να αναγνωρίσει το ψάρι ως ένα είδος διαφορετικό από το κοινό ηλιόψαρο του ωκεανού.

Το εν λόγω είδος μοιάζει με «σφαίρα», φέρει σκληρό δέρμα και μικρό στόμα στο οποίο υπάρχουν κοφτερά δόντια, με τη Britannica να υποστηρίζει πως πρόκειται για το Mola tecta.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response