Ξεθώριασε το ευρωπαϊκό όνειρο για τον ΠΑΟΚ! Αμυντικά λάθη οδήγησαν τον «Δικέφαλο» σε ήττα και αποκλεισμό από την Μάλμε στην παράταση με 4-3 μέσα στην Τούμπα

Κοινοποίηση:
ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4

Σοκαριστικό αποκλεισμό από την πιο έτοιμη Μάλμε γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα γνωρίζοντας την ήττα με 4-3 στην παράταση έπειτα από ένα χιτσκοκικό παιχνίδι (καν. αγώναs 3-3).
Ο «Δικέφαλος» πλήρωσε τις αμυντικές του ολιγωρίες και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League αντιμετωπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς στις 22 και 29 Αυγούστου.
Ο ΠΑΟΚ όπως το συνηθίζει τελευταία στα εντός έδρας του παιχνίδια, δεν ξεκίνησε καλά. Με πολλά εύκολα λάθη και τρομερά θέματα στην ανάπτυξη οι παίκτες του Λουτσέσκου έδωσαν χώρο στην Μάλμε, με τους Σουηδούς να «παγώσουν» την Τούμπα μόλις στο 10’. Από εκτέλεση πλαγίου, ο Οζντόεφ έχασε τον παίκτη του, ο Σάστρε τον σκόρερ Νάνασι, που από κοντά έγραψε το 0-1. Παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου εις βάρος τέρματος ο «Δικέφαλος» βρήκε τα αποθέματα να αντιδράσει και στο 21’ έφερε το ματς στα ίσια. Έπειτα από εντυπωσιακή εκτέλεση του Τάισον από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Νταλίν.
Ο ΠΑΟΚ βρήκε αυτοπεποίθηση από την γρήγορη ισοφάριση και στο 44’ πήρε προβάδισμα μ’ ένα εκπληκτικό σε σύλληψη γκολ από τον Κουλιεράκη λίγο πιο κάτω από τη σέντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!
Σε αυτό το σημείο όμως οι αμυντικές αδυναμίες που χαρακτηρίζουν τον φετινό ΠΑΟΚ έκαναν ξανά την εμφάνισή τους επιτρέποντας στους Πρωταθλητές Σουηδίας να ισοφαρίσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό με το δεύτερο γκολ του Νάνασι για το 2-2. Το πρώτο μέρος, όμως βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τον αρχηγό του Ζίβκοβιτς να επιχειρεί το μακρινό στους και να γράφει το 3-2 μέσα σε αποθέωση!
Στο 58’ ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 4-2. Χαμηλά η εκτέλεση του Μουργκ, ο Κουλιεράκης πήγε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Νταλίν απέκρουσε όσο έπρεπε για να πάει η μπάλα στο δοκάρι!
Στο 60’ χάθηκε νέα απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μουργκ, που πλάσαρε άστοχα μόνος του με τον Νταλίν. Στο 67’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Μάλμε, όταν ο Στρίγκερ ανενόχλητος από άριστη θέση πλάσαρε πάνω στον Κοτάρσκι.

Οδυνηρή ισοφάριση και αποκλεισμός…
Στο 95’ όμως ήρθε η ψυχρολουσία της ισοφάρισης. Ο Γιόνσεν πήρε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, και ο Καμαρά απομάκρυνε λάθος πάνω στον Ζέτερστρομ που πέτυχε το 3-3 και οδήγησε το ματς στην παράταση.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε εμφανώς επηρεασμένος στο έξτρα 30λεπτο και το πλήρωσε, αφού η έλλειψη συγκέντρωσης έκανε ξανά την εμφάνισή της στο 99’ όταν και δέχθηκε το 3-4. Ο Κρίστιενσεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, τον πέρασε και σε κενή εστία έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Μάλμε. Οι Σουηδοί μάλιστα στο 108’ είχαν και δοκάρι με τον Κρίστιενσεν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: