Ξεκίνησε εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας στο Σουδάν

Κοινοποίηση:
sudan-696x390

Το Υπουργείο Υγείας του Σουδάν ανακοίνωσε το Σάββατο (19/10) ότι μια εκστρατεία εμβολιασμού που στοχεύει περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους κατά της χολέρας ξεκίνησε στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Η εκστρατεία στοχεύει στον εμβολιασμό 1.407.546 ατόμων ηλικίας ενός έτους και άνω και θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη, ανέφερε.

«Η εκστρατεία είναι μία από τις παρεμβάσεις για τη μείωση της επιβάρυνσης της νόσου και του βαθμού κινδύνου, που περιορίζει τόσο τις μολύνσεις όσο και τους θανάτους», δήλωσε η η Amal Mahmoud, εκπρόσωπος του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, ο Ismail Al-Adani, διευθυντής του Διευρυμένου Προγράμματος Ανοσοποίησης στο υπουργείο, είπε ότι περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά της χολέρας θα φτάσουν στις 24 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο δήλωσε στις 5 Οκτωβρίου ότι έλαβε 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της χολέρας που παρέχεται από τον διεθνή οργανισμό GAVI, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Το Σουδάν ειναι βουτηγμένο στο χάος λόγο της εμφύλιας σύγκρουση; μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου 2023. Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, επιδημικές ασθένειες όπως η χολέρα, η ελονοσία, η ιλαρά και ο δάγγειος πυρετός έχουν εξαπλωθεί, οδηγώντας σε εκατοντάδες θανάτους.

Το υπουργείο Υγείας του Σουδάν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 25.037 κρούσματα χολέρας και 702 σχετικούς θανάτους.

Την Παρασκευή, η UNICEF προειδοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 500.000 παιδιών κάτω των 5 ετών, κινδυνεύουν από χολέρα στο Σουδάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response