Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγαν οι οικογένειες των δυο αστυνομικών της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ, που δολοφονήθηκαν σε συμπλοκή στου Ρέντη.
Αυτό που ζητούν είναι να εξετάσει εκ νέου την απόφαση του Εφετείου, με την οποία αθωώθηκε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους.
«Εμείς οκτώ χρόνια παλεύουμε για την άδικη απώλεια των παιδιών μας και θα παλεύουμε. Η άδικη απώλεια του Γιαννάκη και του Γιωργάκη δεν αναπληρώνεται με τίποτα», λέει η μητέρα του αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη. «Εγώ σαν μάνα θα παλέψω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για να μην έχουν το δικαίωμα να ορθώσουν οι δολοφόνοι των παιδιών μας. Εκείνοι ζουν και βασιλεύουν, εμείς κάθε μέρα κλαίμε και υποφέρουμε» προσθέτει.
Οι γονείς και τα αδέρφια των αστυνομικών Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο γιατί θεωρούν ότι ο ένας από τους τέσσερις που κατηγορήθηκαν για τις δολοφονίες δεν είναι αθώος, όπως έκρινε το Εφετείο. Στο αίτημά τους υποστηρίζουν ότι υπάρχει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, έλλειψη από την απόφαση της ειδικής αιτιολογίας που επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αν και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, στο Εφετείο αθωώθηκε για τις ανθρωποκτονίες των δύο αστυνομικών.
«Πιστεύουν ότι δεν είναι αθώος, ότι είχε εμπλοκή και ήταν παρών στις δολοφονίες», είπε η δικηγόρος της οικογένειας. Οι οικογένειες των δύο αστυνομικών υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι εκτελεστές και μιλούν για ένα τέταρτο άτομο, το οποίο δε συνελήφθη ποτέ. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ένας από τους καταδικασμένους, υποστηρίζει ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος και προσφεύγει και αυτός στον Άρειο Πάγο.
Ο πόνος για τις δυο οικογένειες είναι μεγάλος. Έχασαν τα παιδιά τους εν ώρα καθήκοντος σε ηλικία μόλις 23 και 22 ετών. Στη συμπλοκή στου Ρέντη την 1η Μάρτιου του 2011 τραυματίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί. Τον λόγο τώρα έχει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ανοίξει και πάλι την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Γιά ένα άλλο νεαρό αστυνομικό πού κτυπησαν μέ καντρόνι στό κεφάλι καί κατέληξε στό Νοσοκομείο δεν εχω ακούσει τίποτα επί χρόνια. Τού επιτέθηκαν στήν αμερικανική βάση τού Ελληνικού στήν λεωφόρο Βουλιαγμένης όπου τόν έστειλαν ως παρατηρητή μιάς διαδήλωσης . Πρέπει να ήταν γύρω στό 1980.
Γιά τα παιδιά αυτά δέν ακούμε κουβέντα επι χρόνια από τά ΜΜΕ . Οι δολοφόνοι τους παραμένουν ελεύθεροι όπως καί εκείνοι τής Marfin καί τών δυο παιδιών τής ΧΑ στήν Νεα Ιωνία . Η ευαισθησία στήν βίαιη απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι κατευθυνομενη γιά τήν εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.