Ξυλόκαστρο: Τιτάνια η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Κάηκε η Παναγία των Καταφυγίων στη Ζάχολη

Κοινοποίηση:
6325359

Η μάχη με την φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό. Από το πρωί επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο κόντρα στις διαρκείς αναζωπυρώσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που συνδράμουν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα (τα δύο για συντονισμό).

Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη Ξυλοκάστρου
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από το πέρασμα της φωτιάς καθώς εκτός από καταστροφές σε σπίτια έχουμε και ζημιές σε εκκλησία. Σύμφωνα με το korinthos-tv η ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη κάηκε ολοσχερώς. Ο ναός της «Παναγίας Καταφυγιώτισσας» Ζάχολης ήταν ένα από τα πιο μοναδικά βυζαντινά μνημεία της περιοχής, που δεσπόζει στα βράχια του βουνού, σε βάθος 40 μέτρων. Ο ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1782 από την ανάγκη των κατοίκων του χωριού να αποφύγουν τους διωγμούς των Τούρκων. Ζώντας κρυφά μέσα στους βράχους, τους γεννήθηκε η ανάγκη να δημιουργήσουν έναν λατρευτικό τόπο, στον οποίο θα μπορούσαν να προσευχηθούν, να πουν το παράπονα, τις αγωνίες και να εκφράσουν την ελπίδα τους για ελευθερία. Ως προστάτιδά τους επέλεξαν την Παναγία, αφιερώνοντάς της τον ναό, που παραδόθηκε στις φλόγες της καταστροφικής φωτιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γάμα τους Μητσοτάκαρε!!!!!!!!! Μην αφήνεις τίποτα όρθιο!!!!!!!!!!!!! 41% ήθελαν οι χωντροκώληδες!!!!!!!!!!

Leave a Response