ΟΔΗΓΟΣ για σύγκρουση με την Ελλάδα – Τα σημερινά λόγια Ερντογάν που κανείς δεν πρόσεξε αρκετά

Κοινοποίηση:
2912429

Ιστορική μέρα αν και με λίγο θόρυβο…


Οι Μεγάλες Δυνάμεις θέλουν διάλογο! Η Τουρκία του Ερντογάν όμως ζητά πράγματα που δεν μπορεί να δώσει η Ελλάδα!!!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έκανε ιστορική ομιλία που παραπέμπει… έναν αιώνα πίσω, κατηγορώντας, με έμμεσο τρόπο, τον ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους και σφαγέα των Ελλήνων, Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) για την συνθήκη της Λωζάνης και την «απώλεια» νησιών του Αιγαίου.
Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα προειδοποίησε ότι «η Τουρκία έχει 100% δίκιο στο ζήτημα αυτό και δεν θα επιτρέψει σε «πειρατές» να την εμποδίσουν, αφήνοντας υπόνοιες για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε ομιλία στα εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην μετριοπαθή κεμαλική αντιπολίτευση και ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να δώσει στο έθνος εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν τα νησιά που έχει τώρα η Ελλάδα!!!

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. 83 εκατομμύρια σήμερα υποφέρουμε ακόμη από την κακή κληρονομιά που άφησε η μονοκομματική εξουσία του CHP στην εξωτερική πολιτική. Η μη προστασία των συνόρων του Εθνικού Όρκου μας και η αμηχανία σχετικά με το ζήτημα των Νήσων έχει κοστίσει πολύ στη χώρα μας. Δεν είναι ότι χάσαμε μόνο ήρωες σε αυτά τα εδάφη, αλλά παράλληλα εγκαταλείφθηκε και φυσικός ενεργειακός πλούτος στον νότο μας» είπε ο Ερντογάν, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως με τα υπάρχοντα δεδομένα η Άγκυρα δεν έχει δικαιώματα στην Ανατ. Μεσόγειο, κάτι που προσπαθεί με παράνομο τρόπο να αλλάξει ο «Σουλτάνος».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «κατά τον ίδιο τρόπο, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο είναι απόρροια των λανθασμένων κινήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Το να προσπαθούμε να καλύψουμε τα λάθη καταφεύγοντας στο επιχείρημα των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή είναι εύκολο. Το CHP πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο έθνος μας για το πώς έφυγαν από τα χέρια μας τα νησιά που απέχουν τόσο κοντά από την ηπειρωτική μας χώρα. Το CHP αντί να απολογηθεί για αυτή την κακή κληρονομιά που μας άφησε και να σιωπήσει, μας επικρίνει και υποστηρίζει τις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τί δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν και να το μάθουν καλά: Καμία δύναμη δεν θα μας αποκλείσει από τα πλούτη της Μεσογείου».

Παράλληλα, ο Ερντογάν προειδοποίησε την Γαλλία: «Καμία αποικιοκρατική δύναμη, καμία απειλή δεν είναι ικανή να στερήσει από τη χώρα μας τους πλούσιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ

Στην ίδια ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν με μια νέα συνθήκη τύπου Σεβρών, να μικρύνουν τα εδάφη της Τουρκίας, κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύει, καθώς τα διεθνή σχέδια προβλέπουν δημιουργία μικρών κρατιδίων σε Ελλάδα και Τουρκία.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και να βρεθεί προσωρινά κοινό διπλωματικό έδαφος, η Άγκυρα θα ζητήσει περισσότερα. Τουλάχιστον όσο ο Ερντογάν κρατά τα ηνία της γείτονας.

Πηγές από την εβραϊκή Μοσάντ χαρακτηρίζουν την σημερινή Τουρκία πιο επικίνδυνη και από το Ιράν, αναφέρουν ανταποκρίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με εξαίρεση ίσως την Γαλλία, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το θέμα της Λευκορωσίας από όσα πράττει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ελέγχει τις Βρυξέλλες για δύο μέτρα και σταθμά σε ζητήματα Διεθνούς Δικαίου.

Οι ΗΠΑ μέχρι τις εκλογές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ενώ η Ρωσία επιδιώκει να διαμεσολαβήσει με δικούς της όρους, έχοντας στραμμένη την προσοχή της, για την ώρα, στην Λευκορωσία, όπου η Δύση θέλει να προκαλέσει γεγονότα στα »πλευρά» της Αρκούδας, αντίστοιχα της Ουκρανίας.

Αυτή είναι η πολιτική: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Ωστόσο, αυτή την φορά έχουμε να κάνουμε με μία Τουρκία, η οποία τα παίζει όλα για όλα και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη σχετικά με την έκβαση της κρίσης, που δεν αποκλείει ακόμα και την πολεμική σύγκρουση. Σε μια τέτοια περίπτωση οδηγός θα είναι τα σημερινά λόγια του Ερντογάν σχετικά με απώλεια νησιών λόγω της πολιτικής του Κεμάλ, τον οποίο θέλει να αντικαταστήσει στην συνείδηση εκείνων που δηλώνουν τούρκοι. Καλό θα είναι τόσο η Ελλάδα όσο και οι Μεγάλες Δυνάμεις να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τον εχει παρει ψηλα τον αμανε και πρεπει καποιος να τον προσγειωσει!!!!!!! Αλλα ποιος;;;;;; Θελει με λιγα λογια αναθεωρηση της Συνθηκης της Λωζανης και οι υποτακτικοι της Μερκελ ειναι ετοιμοι να πανε σε διαλογο!!!!!!! Τι να συζητησετε ρε καραγκιοζηδες, ποσα νησια θα του δοσετε;;;;;;;; Ουτε να το σκευτητε, δουλοι των ξενων!!!!!!! Ο συγκεκριμενος …….σκυλος που γαυγιζει το μονο που θελει ειναι μια φολα!!!!!!!!!!

  2. Κάποιος να σφυρίξει σ΄ αυτόν τον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ & ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ μυστακοφόρο γενίτσαρο ότι τα νησιά -στα οποία αναφέρεται- καθώς και τα εδάφη του Πόντου, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας, της Ανατολικής Θράκης, ΗΤΑΝ για ολόκληρες χιλιετίες ΕΛΛΗΝΙΚΑ … δεν τα φέρανε οι υπανάπτυκτοι μογγόλοι από την Μογγολία …
    Τα νησιά απελευθερώθηκαν από τους βάρβαρους μογγόλους, με ηρωϊκές θυσίες των Ελλήνων ιδιοκτητών τους και με ποταμούς Ελληνικού αίματος … Οι μογγόλοι που σκοτώθηκαν σ΄αυτά τα εδάφη, ήταν καταπατητές όχι ιδιοκτήτες τους … Κι αν οι “καλοί μας σύμμαχοι” δεν σαμποτάριζαν τα Ελληνικά Στρατεύματα το 1922, η τουρκοφάρα θα βρισκόταν σήμερα στα πάτρια εδάφη της, στην Μογγολία …
    Ας το βουλώσει, λοιπόν, ο τουρκόσπορος … κι αν τολμάει ας έρθει να πάρει ό,τι νομίζει ότι του ανήκει … Ευκαιρία, να συνεχίσουμε να γράφουμε την ΄Ενδοξη Ιστορία των προγόνων μας …

Comments are closed.