ΟΗΕ – Λίβανος: Πάνω από 40 χώρες διατύπωσαν την στήριξή τους στην UNIFIL – Ζητούν προστασία των κυανόκρανων

Κοινοποίηση:
An Israeli soldier attaches an Israeli flag on top of an armoured personnel carriers (APC) near Israel's border with Gaza, in southern Israel, Monday, April 15, 2024. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Περισσότερες από 40 χώρες διατύπωσαν με κοινό ανακοινωθέν την «πλήρη» υποστήριξή τους στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL/FINUL).

Προέτρεψαν δε στην προστασία των μελών των ειρηνευτικών δυνάμεων, πέντε από τις οποίες τραυματίστηκαν μέσα σε 48 ώρες. «Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν την παρουσία της UNIFIL/FINUL, η οποία συνεπάγεται την εγγύηση της ασφάλειας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων της, ανά πάσα στιγμή», έγραψαν 34 χώρες που συνεισφέρουν στη Δύναμη του ΟΗΕ, στην οποία προστέθηκαν 6 ακόμη κράτη, σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε από την πολωνική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη.

Πέντε κυανόκρανοι εξάλλου τραυματίστηκαν σε 48 ώρες, σύμφωνα με την UNIFIL/FINUL, η οποία κατηγόρησε τα ισραηλινά στρατεύματα ότι πυροβόλησαν «επανειλημμένα» και «σκόπιμα» κόντρα στις θέσεις τους, προκαλώντας κύμα διεθνών επικρίσεων κατά του Ισραήλ σε διπλωματικό και όχι μόνο επίπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response